Има съмнения за пропуски на служители на Министърът на вътрешните

...
Има съмнения за пропуски на служители на Министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Демерджиев: Има доказателства за служители на МВР, помагали каналджии по границите

Има подозрения за пропуски на чиновници на Министърът на вътрешните работи, които поддържат каналджиите по границата. Това съобщи пред Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Видях доста хора, които извънредно съзнателно и с големи старания извършват дълга си на границата. Това още повече ни стимулира да обърнем внимание на тези, които саботират освен сътрудниците си, само че и напъните да се обезпечи сигурността по българската граница. Имаме сигнали. Работим по няколко случая със съществени подозрения за подкрепяне. Във всички случаи става въпрос за сред двама и четирима. Има други в системата, за които има данни, само че няма задоволително доказателства. За повече от четирима има доказателства и по тях се работи. Става въпрос за четири случая с сред две и четири лица, които ревизираме. Повечето са на изпълнителско равнище ”, разкри Демерджиев, които през вчерашния ден бе на границата с министъра на защитата.

Той сподели, че няма директни доказателства те да са взимали пари, само че самият факт, че през постовете са били пропускани да минават транспортни средства с мигранти и че тук-там има данни, че полицейски автомобил надали не ескортира транспортно средство с мигранти, е задоволителен.

Демерджиев разясни, че под конвой има поради, че полицейският автомобил се е намирал наоколо до транспортното средство с мигрантите, стоял е там в продължение минути, не е подхванал никакви дейности и го е пропуснал да премине на идващите постове.

„ Задачата на полицейските сили е да ревизират такива транспортни средства и да вземат ограничения неотложно. Силно имам вяра, че ще срещнем поддръжка в хилядите чиновници, които извършват дълга си и ще ни насочат към тези, които саботират напъните ни и дискредитират „ Гранична полиция ", добави той.

По думите на Демерджиев страната ни е изправена пред невиждан мигрантски напън, като съгласно него той е по-голям от всички предходни талази, в това число през 2015 година

Той сподели, че през вчерашния ден е имало нова среща с показали на Турция, които са поели задължения за битка с миграцията.

„ Трябва да се има поради, че за първи път самата Турция е сложена пред извънредно тежък проблем по границите. Натискът от Афганистан и Сирия е доста огромен и Турция концентрира силите си, с цел да отблъсне и спре този напън “, добави Демерджиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР