Има съмнения, че екипажът на заседналия преди 22 дни край

...
Има съмнения, че екипажът на заседналия преди 22 дни край
Коментари Харесай

Заспиване на руля най-вероятно е довело до инцидента с Вера Су

Има подозрения, че екипажът на заседналия преди 22 дни край Камен бряг транспортен съд " Вера Су " е унищожил част от документите. Това съобщи на брифинг следователят от Националната следствена работа Иво Ангелов .

Той посочи, че съгласно специалистите в „ Басейнова дирекция “ няма замърсяване, само че акцентира, че макар тяхното мнение, инспекция би трябвало да бъде направена.

" За задачата нашият криминалист ще вземе проби от водата. Ще създадем проучвания, назначим експертизи и ще имаме явен отговор дали има замърсяване, или няма ", добави Ангелов.
 Емил Димитров: Транспортният министър е отговорен за обстановката с „ Вера Су ” Емил Димитров: Транспортният министър е отговорен за обстановката с „ Вера Су ”
„ Министърът на превоза носи цялата отговорност за обстановката с „ Вера Су ”. За екологичното замърсяване дава отговор МОС...

Следователят увери, че ще бъде тествано дали има и записи от камери.

" Действията на екипажа ни водят до извода, че има нещо, което не е, както би трябвало ", уточни той, като изясни, че подозренията са подбудени от това, че макар многочислените опити за свързване с българските служби, много дълго време екипажът въобще не е реагирал.

По думите му виновност сигурно носят двама индивида, които към този момент са и с повдигнати обвинявания. " Според до момента събраните доказателства до случая евентуално се е стигнало след заспиване на вахтения в границите на 15-20 минути ", добави той. 

Иво Ангелов акцентира, че са длъжни да създадат самостоятелна инспекция дали има замърсяване в лична лаборатория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР