Има събития, които до голяма степен не зависят от нас.

...
Има събития, които до голяма степен не зависят от нас.
Коментари Харесай

Грижа за кожата по време на коронавирус

Има събития, които значително не зависят от нас. Сегашната обстановка с ковид е тъкмо такава. COVID-19 пристигна в живота ни ненадейно и в този момент ни се постанова да проявим повече адаптивност от всеки път. Резките промени не трябва да ни стопират да се грижим за хубостта си. Вижте няколко съвета за това по какъв начин да се грижите за кожата на лицето си по време на пандемия.

Ежедневната грижа би трябвало да е с нараснало внимание, изключително в случай че носите защитна маска

Един от минусите за нашата хубост, когато прекарваме повече време вкъщи е, че може да занемарим ежедневните грижи за здравето и хубостта на кожата (косата също). Това не трябва да се случва. Почиствайте кожата си заран и вечер, също по този начин след дълготрайно носене на защитна маска.

Инвестирайте в серуми за лице, кремове, които са богати на хиалуронова киселина, с цел да поддържате равнищата на влагата и да увеличите равнищата на хидратация. Добавете към ежедневната грижа и натурална розова вода или термална. Те успокояват, хидратират, освежават и обезпечават значими детайли на кожата.

Нанасяйте слънцезащитна козметика

Налага се, даже и да носите защитна маска, тъй като постоянно има открити елементи от лицето, а и маската няма да ви защищити на 100% от нездравословните слънчеви лъчи.

Внимавайте по какъв начин се храните

Не бива да забравяме, че подхранваме кожата си освен локално, нанасяйки козметични средства, само че също по този начин влияем на нейното здраве и хубост посредством храните, които консумираме. Социалната изолираност по време на пандемия е стресова обстановка, която може да ни предизвика да консумираме нездравословни храни, в пъти повече.

Ако желаете да преоткриете хубостта на кожата си, а не противоположното, пробвайте се да намалите до най-малко потреблението на модифицирани меса, пакетирани храни, пържено, захар, сладкиши. Добавете към менюто си такива храни, които се грижат за това тя да е сияйна, които спомагат за синтеза на колаген. Ако кожата ви е склонна към образуването на акне, избягвайте да консумирате освен гореизброените нездравословни храни, само че и такива, които съдържат нишесте.

Повече време за маски и пилинги

Изолацията вкъщи има и позитивни страни. Тъй като се постанова по-рядко да излизате, може да нанасяте върху кожата си артикули с ретинол, които вършат лек пилинг на кожата (попитайте за тях кожен лекар или в аптеката). Разбира се, може да ползвате и елементарни пилинги, които ще ви оказват помощ да елиминирате мъртвите кожни кафези.

Маските за лице са чудесна грижа, с която може да глезите кожата си 1-2 пъти седмично. Лекият масаж на лицето, парната баня, също ще се отразят удобно на кожата ви.

Възможно е да се появяват повече пъпки

Когато сме уплашени в тялото ни се случват някои химически реакции, които постоянно се отразяват на положението на кожата. Тя може да стане по-чувствителна, да се възпалява, да синтезира повече себум, пот, което да докара до по-честата поява на пъпки. Въпреки че е изкушаващо, не стискайте пъпките, а обърнете внимание на ежедневната грижа, метода на хранене, хидратацията ѝ, достатъчната консумация на вода и спете най-малко 8 часа. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР