Има риск тол системата, която премиерът Бойко Борисов обяви за

...
Има риск тол системата, която премиерът Бойко Борисов обяви за
Коментари Харесай

Тол системата може да не тръгне и на 1 март 2020 г.

Има риск тол системата, която министър председателят Бойко Борисов разгласи за " печатница на пари ", да не тръгне и следващата година. В същото време държавното управление раздаде предплатено над 1 милиарда лева от бъдещите ѝ доходи за построяването на автомагистрали и скоростни пътища.

Стартът на тол системата към този момент беше отсрочен от 16 август 2019 година за 1 март 2020 година Причината е, че към момента не се знае какъв ще е обсегът на платените пътища и таксите за тях. А в този момент се оказва, че и нормативно страната не си е свършила работата с промени в наредби според условията на закона. Не са подготвени и цифровите карти за таксуване. Това излиза наяве от писмен отговор на министъра на районното развиване Петя Аврамова до депутатите от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, Димитър Данчев и Любомир Бонев.

Несъответстващи пътни знаци

Дигиталната карта за таксуване на камионите и рейсовете към момента не е подготвена. Причината за това се оказват поставените пътните знаци за начало и завършек на обитаемото място (Д11 и Д12).

Направена инспекция на терен открила, че огромна част от тях се намират тук-там, които не подхождат на настоящия общ или обстоен организационен проект, се споделя в отговора на министър Аврамова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР