Има риск социалната мрежа да се превърне в банка в

...
Има риск социалната мрежа да се превърне в банка в
Коментари Харесай

ЕС загрижен за криптовалутата Libra на Facebook

Има риск обществената мрежа да се трансформира в банка в сянка

Европейски Съюз към този момент показва угриженост по отношение на криптовалутата на Фейсбук (илюстрация: Libra)

Фейсбук показа тази седмица плана си за криптовалута Libra с упованието тя да откри банкет измежду всички два милиарда консуматори на обществената мрежа. Но макар че ще излезе чак през идната година, Libra към този момент се натъква на евентуални проблеми.

Според обява на Блумбърг, представители на Европейски Съюз показват угриженост за новия план на Фейсбук. По-специално, министърът на финансите на Франция е завил, че Libra не би трябвало да се трансформира в суверенна валута. Той приканва банките от страните на Г-7 да разгласяват анализите си за криптовалута на Фейсбук идващия месец.
още по тематиката
Подобна угриженост e изразена и от член на Европейския парламент от Германия, съгласно който Фейсбук рискува да се трансформира в банка в сянка.  Досега това са единствено изолирани изказвания, само че те идват едвам ден след оповестяване на криптовалутата.

Имайки поради относително отслабената известност на Фейсбук, може да се допусна, че Европейският съюз ще се заеме съществено с този въпрос и няма да разреши на Libra да работи по метода, по който е замислена от основателите на криптовалутата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР