Има риск от прегряване на батерията и възпламеняване на ноутбукаЧаст

...
Има риск от прегряване на батерията и възпламеняване на ноутбукаЧаст
Коментари Харесай

Apple ще ремонтира безплатно опасни MacBook Pro

Има риск от прегряване на батерията и възпламеняване на ноутбука

Част от ноутбуците MacBook Pro, доставени на пазара в интервала от септември 2015 година до февруари 2017 година, имат проблем с прегряване на батерията (снимка: CCO Public Domain)

Apple разгласи акция за гратис поправяне на някои остарели модели MacBook Pro с диспле й Retina , поради риск от прегряване на батерията, което може да докара до възпламеняване на ноутбука. Причината за прегряването не се оповестява.

Проблемът визира част от ноутбуците, доставени на пазара в интервала от септември 2015 година до февруари 2017 година, заяви The Verge, базирайки се на публична информация от компанията. Притежателите на MacBook Pro могат да ревизират дали техните ноутбуци са наранени от казуса по серийния номер в уеб страницата за поддръжка на Apple.

В рамките на програмата Apple ще заменя гратис батериите на преносимите компютри. За задачата притежателите на MacBook Pro би трябвало да оставят компютрите си в някой от сервизните центрове на Apple. Ремонтът ще отнеме от една до две седмици.

Проблемът с прегряването на батериите не визира други ноутбуци на Apple, продадени в същия интервал, твърдят от компанията. Миналата година производителят също отзова от пазара някои 13-инчови модели MacBook Pro, поради проблем с батерията, само че тогава нямаше риск за сигурността на потребителите.
още по тематиката
Известният анализатор на процесите в Apple Минг-Чи Куо предвижда по-рано, че през актуалната година компанията от Купертино ще пусне на пазара напълно нов 16-инчов модел MacBook Pro.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР