Има риск от хепатит, който може да плъзне в града

...
Има риск от хепатит, който може да плъзне в града
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Има риск от хепатит в града

Има риск от хепатит, който може да плъзне в града поради неналичието на вода. Това съобщи в ефира на Нова телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров.

„ От Министерството на здравеопазването споделят, че има риск от хепатит, когато е нарушено водоподаването и са нарушени хигиеничните привички на хората. Ние имахме два доста тежки случая, когато имаше разбъркване на мръсните с чистите води. Водопреносната ни система е извънредно амортизирана ”, изясни Станислав Владимиров.

„ Част от заведенията в града са снабдени с хидрофорни системи, с цел да дават удобството на клиентите си, а други разполагат единствено с бидони вода. Общината в Перник е поръчала 10 химически тоалетни с умивалници, които да разположи из града. Те не са задоволителни и ще желаяме помощ от страната и в тази посока ”, добави той.

И се оплака, че при този режим Перник ще има вода до април. Хората са гневни, а притока към язовир „ Студена ”, който зарежда града с питейна вода, към момента не се е нараснал.

По отношение на готвения митинг от перничани в София, Владимиров отговори по този начин: „ Един кмет няма място на митинга. Нормално е жителите да са гневни, тъй като те са сложени пред голямо тестване към този момент месеци наред ”.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР