Има риск коронавирусът да се разпространява извън Китай от хора,

...
Има риск коронавирусът да се разпространява извън Китай от хора,
Коментари Харесай

СЗО: Има риск коронавирусът да се разпространява извън Китай от хора, които не са пътували в тази страна

Има риск коронавирусът да се популяризира отвън Китай от хора, които не са пътували в никакъв случай в тази страна, съобщи Франс прес.

Агенцията се базира на изявление от през вчерашния ден на ръководителя на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус.

" Наблюдават се притеснителни случаи на разпространяване на ковид от хора, които не са пътували " в Китай, написа в Туитър Гебрейесус. Според него тези случаи може да са симптом на по-сериозно разпространяване на вируса в страни, разнообразни от Китай.

Макар разпространяването на вируса отвън Китай да наподобява по-скоро умерено, ръководителят на СЗО предизвести, че то може да се форсира.

" Изолирането (на вируса) остава наша цел, само че всички страни би трябвало да употребяват опцията, основана от тактиката за уединяване, с цел да се приготвят за възможното идване на вируса ", сподели Гебрейесус.

В Китай коронавирусът лиши живота на 980 души. Броят на инфектираните е 40 000, оповестиха китайските управляващи.

Междувременно още 60 души бяха диагностицирани с новия ковид на борда на круизния транспортен съд " Даймънд принсес ", дебаркирал в Йокохама, южно от японската столица Токио, оповестиха Ройтерс и Франс прес, като се базират на локалната телевизия Ти Би Ес. Националността им не се прецизира.

С новите доказани случаи броят на инфектираните на кораба доближи 130, по данни на малкия екран.

Корабът с близо 3700 пасажери и екипаж беше подложен под двуседмична карантина откакто дойде в Йокохама на 3 февруари, напомня Българска телеграфна агенция.

Японското здравно министерство заяви, че на кораба има жители на близо 50 страни.

Корабът е отплавал от Йокохама на 20 януари и се е върнал на 3 февруари. Сред пасажерите е имало китайски жител, който слязъл на 25 януари в Хонконг и се оказал притежател на ковид, напомня Франс прес.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР