Има риск инфлацията да стане вкоренена в икономиката от прегрят

...
Има риск инфлацията да стане вкоренена в икономиката от прегрят
Коментари Харесай

Пореден сигнал от Фед, че ще продължи с агресивното увеличаване на лихвите

Има риск инфлацията да стане вкоренена в стопанската система от прегрят пазар на труда, правейки по-трудна задачата на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати да понижи инфлацията, без да се стига до криза.Това съобщи президентът на Фед в Канзас Сити Естер Джордж в изявление за Wall Street Journal.   " Гледайки към постоянния пазар на труда, не знам по какъв начин можем да реализираме понижаване на това равнище на инфлация, без да имаме действително закъснение и даже стесняване на стопанската система ", уточни Джордж, която по право е член на комитета, който дефинира лихвените политики на УФР.   Това е следващ сигнал от страна на Фед, че най-вероятно ще продължи с нападателната си политика за увеличение на лихвените проценти макар данните, че инфлацията в Съединени американски щати стартира да се забавя.

В началото на ноември президентът на подразделението на Фед в Минеаполис Нийл Кашкари разяснява, че данните за растежа на новозаетите в Съединени американски щати акцентират нуждата Фед да усили повече от плануваното главната си рента.
Данните за пазара на труда, които Министерството на труда в Съединени американски щати разгласява в първата седмица на ноември, демонстрираха, че броят на новоназначените служащи и чиновници в Съединени американски щати отвън аграрния бранш през октомври е повишен с 261 хиляди души. Увеличението беше по-високо от предстоящото от анализаторите, които предвидиха броят на новоназначените да бъде 205 000 души.     По думите му на идната среща на Фед през декември би трябвало да се слагат нови, по-високи цели за това къде да се намира водещата рента. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР