Има риск близо 600 души да останат без заплати по

...
Има риск близо 600 души да останат без заплати по
Коментари Харесай

600 служители на общината в Кюстендил може да останат без заплати по празниците

Има риск близо 600 души да останат без заплати по празниците поради запора на сметките на община Кюстендил, предизвести кметът Петър Паунов пред бТВ. Това са хората от локалните действия, множеството от които са на минималната работна заплата, уточни той.
Общината е с блокирани сметки поради иск на компания, ремонтирала постройката й през 2009 година Изпълнителят удължил ремонта по своя преценка и с това цената на работата се нараснала. Общината отказала да заплати, последвало дело и запор.
Това е безспорен казус и, за жалост, се стигна до крайности, разяснява Паунов. Държавата към този момент е сезирана, сътрудниците от Министерския съвет също са известени, министърът на правораздаването, Висшият правосъден съвет. Очакваме поддръжка от страната по най-бързия метод, уточни той.
Паунов уточни, че „ от тук нататък, с този правосъден неуместен казус и тази законодателна опция, която се твърди, че я има, в случай че не бъде изменен законът по най-бързия метод, всеки, който влезе във вашия дом по някакъв метод, разрешено или непозволено, може да извърши каквито и да било ремонтни действия и по-късно да ви осъди за тях “.
По думите му компанията твърди, че е надработила за 500 хиляди лева, въпреки да няма положен автограф и договорни връзки за тях. Общината е наказана не на договорно съображение, а за безпричинно обогатяване – казус, от който може да пострада всеки, уточни Паунов.
Само със запорното известие сме натоварени с още 22 хиляди лева разходи, сподели още кметът, като уточни, че 6000 от тях са за адвокатски възнаграждения – колкото е годишната заплата на юрист на общината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР