Има репресирани учители в училището и това са хора, които

...
Има репресирани учители в училището и това са хора, които
Коментари Харесай

Учителка от 78 СУ: Управлението се базира на доноси

" Има репресирани учители в учебното заведение и това са хора, които не са част от близкото обграждане на директорката. Репресиите са по отношение на вменяване на виновност - че са некадърни, че са неспособни, че не си гледат работата... за да се държат подчинени. Ако си потърсиш правата незабавно влизаш в групата на репресираните. Много неприятно е това, че ръководството се базира на доноси от хора, получили джука информация, съгласно това какво персонално отношение имат към хората... напълно се разчита на донесената и се построява отношение въз основата на това. Редовната тематика на всички педагогическите препоръки е - никакви нерегламентирани гости, не е конкретизирано да има родители с деструктивно държание. Мога да кажа, че в учебното заведение царува административен произвол, няма административен надзор. " Това споделя преподавател от 78 СУ в гр. Банкя.
В запис, възложен от Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система (НИККИОС), учителят споделя, че не са му били изплатени часове за надработено време Освен това е имало джука заповед за удължение на работното време при подписан контракт за работа до 14 часа без никакви спомагателни съглашения за повече работни часове.
Преди дни от НИККИОС оповестиха, че заместник-директорът на учебното заведение Паскалев е записал съдружие в частна изгода, посредством което дава частни уроци, като употребява запаси на учебното заведение. Във въпросната частна активност вземат участие и преподаватели, назначени в учебното заведение, а клиентите са децата от учебното заведение. Останалите членове на сдружението са едно юридическо лице и мъж на 62 години с регистрирани голям брой компании и европейски планове за 590 000 лева
Припомняме, че на 28 март дългогодишният шеф на РУО-София Ваня Кастрева разяснява известията за нарушавания от страна на директорката на 78 ОУ Весела Неделчева по този начин: " Несериозно е да нямаш съществени доказателства и да предприемеш глоба, която съдът ще върне назад, тъй като България е правова страна... Към нас имаше и сигнали, които не са в компетенцията на РУО. Всичко което касае финансиране, сграден фонд, защита, всичко това е в ръцете на общината...При възникването на подобен проблем ние може единствено да препоръчаме. Ние не назначаваме и не уволняваме учители. Ние сме шеф на шефа. "
На 18 март в в Youtube изтече абсурден запис, в който шефът Весела Неделчева издава заповед към учителите – никакво внимание към родителите, нито един родител няма да прекрачи моя предел, когато той пожелае. По-късно записът бе свален, " нарушава разпоредбите на YouTube за тормоз и малтретиране ". Няколко дни по-късно той беше изпратен на полицията, която има за задача да каже дали той е достоверен или е манипулиран както твърди шефът на учебното заведение Весела Неделчева.
От НИККИОС изпратиха записа. Ето какво се чува на него:
" Вие имате самочувствието, което заслужавате. Вие всички тук сте доста качествени, вие всички тук сте доста самостоятелни, вие всички тук сте доста прецизни - хора, които познават добре децата, хора които вършат всичко за се децата и по тази причина от през днешния ден нататък - никакво внимание на родителите, единствено условие без да ги оставяме да си изричат своето мнение. Вие ще станете очевидец на това аз какво ще върша от тук нататък нито един родител няма да прекрачи моя предел, когато той пожелае, нито един родител няма да има опция да си каже тъгата. "
Министърът на образованието Красимир Вълчев прикани Ваня Кастрева да бъде безкомпромисна в случай че се откри, че директорката в действителност е издала такава джука заповед. Преди дни родители на деца от учебното заведение изпратиха отворено писмо с молба към способените органи да реагират на протичащото се. В изказването си родителите обявиха, че в 78-мо учебно заведение има съществуваща процедура, при подаване на сигнал от родител за нередностите в учебното заведение, родителите и децата им, които учат в учебното заведение, да бъдат подлагани на душевен тормоз.
По-рано родители на деца от учебното заведение изпратиха отворено писмо с молба към способените органи да реагират на протичащото се. В изказването си родителите обявиха, че в 78-мо учебно заведение има съществуваща процедура, при подаване на сигнал от родител за нередностите в учебното заведение, родителите и децата им, които учат в учебното заведение, да бъдат подлагани на душевен тормоз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР