Има регистриран спад на заявките за полети от 13 процента

...
Има регистриран спад на заявките за полети от 13 процента
Коментари Харесай

Летище Варна с 13% спад на заявените полети заради фалит на немска авиокомпания

Има регистриран спад на поръчките за полети от 13 % към летище Варна. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при визитата си във Варна. Тя изясни обстоятелството с банкрута на самолетна компания „ Германия “, защото в последния миг доста мъчно може да се пренасочи потенциал за полетите.

„ Наистина се надявам с самодейностите, които сме подхванали най-вече от двустранен темперамент, както с туроператори от Германия, по този начин и с Русия, да успеем да достигнем равнищата от предходната година. Но сега прогнозите са за лек спад за летния сезон от към 2-3 % “, посочи отрасловият министър.

Тя обаче регистрира, че картината е много динамична и юни месец ще бъде извънредно индикативен за летен сезон 2019.

Николина Ангелкова увери, че министерството дружно с сектора следи какво се случва и набелязва ограничения за компенсиране от други пазари. Министърът добави, че се създава специфична стратегия, обвързвана с това да се привлекат повече чартърни полети през проведения туризъм. Тя добави, че не става въпрос за субсидиране, само че се изследват разнообразни механизми, каквито оферират Турция, Испания, Кипър и Хърватска в тази посока. До месец отчетът, създаден благодарение на интернационален съветник би трябвало да е подготвен и да бъде подложен на публично разискване. Това ще разреши да се привлекат повече полети към Варна и Бургас, които пилотно се създават, добави министър Ангелкова. По думите й, това ще помогне да се разширят крилата на сезона. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР