Има редица вредни навици, които доказано пречат на нашето здраве

...
Има редица вредни навици, които доказано пречат на нашето здраве
Коментари Харесай

Малки неща, които пречат на нашето здраве, без дори да разбираме

Има редица нездравословни привички, които потвърдено пречат на нашето здраве - неналичието на сън, пушенето, пиенето на алкохол и редица други фактори, за които са изписани тонове литература и знаем, че са нездравословни. Мазнини, сол, захар, стрес и прочие.

В тази публикация ще се фокусираме върху някои други не чак толкоз подчертани проблеми, които пречат на нашето здраве, без даже да разбираме. Вижте кои са те: 
 ТОП оферти за положително здраве ТОП оферти за положително здраве
Със сигурност знаете, че здравословната закуска е най -важното хранене за деня. Неговата задача е да подтиква цялото тяло да работи еф...

1) Неправилна стойка

Неправилната стойка при стоене на стол може да докара до редица проблеми с гърба. Голяма част от хората, които работят зад бюро нямат качествени столове или стоят прегърбени. Това може да аргументи доста неприятни последствия като гръбначни изкривявания и даже прищипване на нерви. Наложете си малко дисциплинираност, с цел да се справите с този проблем. 

2) Липса на придвижване

Удобно е да вървим на всички места с колата си, само че неналичието на придвижване е проблем, който може да ни навлече доста неприятни здравословни последствия. Добре е да вървите най-малко няколко километра дневно и да вършиме разходки постоянно когато това е допустимо. 

3) Нередовно хранене
 Тези утринни привички са ОПАСНИ за здравето ви! Тези утринни привички са ОПАСНИ за здравето ви!
Има привички в всекидневието ни, които не можем да отречем, че са нездравословни, само че едни съответни четири, които сигурно множеството от нас пра...

Важно е да се храним постоянно и с вярна храна. Не би трябвало да натоварваме организма си с нездравословни храни, които могат да доведат до доста проблеми със стомаха, черния дроб и сърцето. 

4) Самолечение

Много българи си мислят, че може да опитат някаква диета или да пият лекарство без да са се съветвали със експерт. И това по никакъв начин не е вярно. Всеки организъм и положение е характерно. Говорете с доктор или експерт в дадената област преди да вземете някакви решения за банкет на медикаменти или хранителни добавки. Или пък за характерен хранителен режим. Може да си навлечете необратими проблеми. 

5) Липса на профилактични проучвания

В България са доста малко хората, които всяка година си вършат цялостни проучвания, с цел да дефинират дали има нещо, което не е наред с тях. Разбира се, би трябвало да ги вършиме при потвърдени експерти, с цел да няма неверна диагноза, само че е добре да посещавате профилактично един път в годината доктор и ортодонт, които да ви създадат обзор. Така може да засечете проблеми рано. Нека не забравяме, че и ранното диагностициране дава максимален късмет за лечение на заболявания като рак. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР