Има редица прилики между всички тези вкусни продукти. Като начало

...
Има редица прилики между всички тези вкусни продукти. Като начало
Коментари Харесай

Каква е разликата между сладко, мармалад и конфитюр

Има редица прилики сред всички тези вкусни артикули. Като начало всички те са направени от плодове. А в някои случаи е допустимо да се употребяват едни и същи плодове за подготвяне както на сладко, по този начин и на мармалад и конфитюр. Какви обаче са разликите сред тези 3 продукта?
Любимото на всички българи сладко в действителност е обичайно за балканите и няма международен еквивалент. Най-типичните сладка се подготвят от ягоди, сливи или череши, само че както знаем разновидностите са толкоз разнородни, колкото и плодовете, до които имаме достъп. За сладкото се употребяват най-хубавите плодове, защото в него те са цели или нарязани на едро. Самото варене би трябвало да става извънредно деликатно, с цел да се резервира целостта на плодовете. Крайният резултат е груба консистенция с ясно отчетливи плодове.
 Обичате сладко? Ето какво предизвиква това на мозъка ви Обичате сладко? Ето какво предизвиква това на мозъка ви
Повечето хора се изкушават постоянно, когато видят нещо сладко. Въпреки че надали има човек, който да не знае, че не би трябвало да се прекаля...

Що се отнася до мармалада, той се вари на същия принцип, на който и сладкото, и конфитюрът, само че защото плодовете не са безусловно цели вътре, то не е нужно да се внимава толкоз. Характерно тук е, че се употребява по-малко количество захар. В България най-често мармаладът се подготвя от шипки или ягоди, до момента в който в другите страни се употребява пулпата на цитрусите.
Конфитюрът идва от Франция, където confiture е думата за всички плодови желета, мармалади и сладка. На български обаче, конфитюрът е нещо по-специфично.
Начинът на подготвяне на конфитюр не е толкоз друг от този на сладкото или обичаните на всички компоти. В съпоставяне със сладкото, той има по-гладка текстура, само че не е толкоз горчив колкото мармаладите.
 Как да си приготвим сладко от плодове вкъщи Как да си приготвим сладко от плодове вкъщи
Част от четящите биха поспoрили, че е време да се вършат сладка от плодове и че към този момент е късно, само че фактът, че имаме опция да пазарув...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР