Има редица причини една любовна връзка да не ни прави

...
Има редица причини една любовна връзка да не ни прави
Коментари Харесай

Има поне 6 знака за емоционална незрялост във връзката

Има редица аргументи една любовна връзка да не ни прави щастливи.
Една от тях е прочувствената незрялост на колегата ни. За да си прочувствено неузрял, не е нужно да си на 20. Може да минаваш 30 или 40-годишна възраст и да си подобен. Емоционално незрелите хора не се учат от своите неточности, не желаят да пробват нови неща, не са склонни на взаимни отстъпки.
Дали във вашата връзка има прочувствена незрялост, вижте в идващите редове.

1. Вашият сътрудник споделя неща, които не мисли
Според психолога Nick Wignall, да си влюбен е необикновено възприятие и заради това сме склонни да се фокусираме върху положителните неща в другия и да подценяваме алените флагове. Трябва да можем да забележим тези предупредителни знаци през цялото време. И един от най-очевидните е, когато видим, че сътрудникът ни споделя неща, които в действителност не ги мисли. Това е доста явен знак за прочувствена незрялост.

2. Партньорът ви би трябвало непрекъснато да бъде убеждаван, че е скъп
Напълно обикновено е да имаме потребност да получаваме увещание от обичания си човек, че сме значими за него, че държи на нас, че ни обича. Това той може да ни каже, само че и покаже по доста разнообразни способи. Но в случай че ние или той има потребност непрекъснато да получаваме утвърждение и увещание, то това също се счита за симптом на прочувствена незрялост.

3. Партньорът ви лъже или ви вменява възприятие за виновност
Чували ли сте за газлайтинг? Това е форма на прочувствено принуждение, душевен тормоз и се случва основно в връзките. Тормозещият кара другия да слага под въпрос своите мисли, вярвания, мемоари, събития, които са се случили, пробвайки се да вмени подозрение в здравия ви разсъдък. Това е главен червен байрак във всяка връзка и в случай че се случи един път, ще продължи да се случва. Много хора употребяват възприятието за виновност като оръжие, с цел да ви накарат да се почувствате зле или да ви манипулират да извършите нещо, което не сте желали да вършиме в началото. Дори и да не сте създали нищо неправилно, другият човек може да ви накара да мислите, че сте създали. Манипулативният сътрудник несъмнено не е подобаващ за сериозна любовна връзка, защото е неузрял прочувствено.

4. Партньорът ви не си разрешава да бъде уязвим
Хората имаме потребност се свързваме между тях на надълбоко прочувствено равнище. Много връзки се провалят заради липса на накърнимост, поради построяването на прочувствени загради. Хората може да са претърпели нещо в предишното си, което ги е предиздвикало да желаят да се предпазят от пострадване, като по този метод не си разрешават да бъдат уязвими. Но това значи, че те също не си разрешават да обичат, да бъдат интимни и да се свързват същински с колегата си.

5. Винаги би трябвало да има последната дума
Може би няма човек, който да не обича да е прав и да печели разногласия, само че от време на време възприятията на колегата ви са по-важни от удовлетворението, което ви носи „ да сте прав “. И желанието сътрудникът ви постоянно да има последната дума е червен байрак и знак, че този човек е неузрял.

6. Вашият сътрудник не знае какво желае
Можете да страдате доста, в случай че сте по отношение на някой, който в никакъв случай не знае какво желае. Може да е нещо толкоз дребно, като да не можете да решите какво да хапнете за обяд, само че може да е и нещо доста по-сериозно, като да вземем за пример да не знае дали желае връзка с вас или не. Да се държи ту топло, ту студено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР