Има редица „неразположения“ на автомобила, които умната му електроника не

...
Има редица „неразположения“ на автомобила, които умната му електроника не
Коментари Харесай

5 сериозни неизправности в автомобила, които могат да бъдат идентифицирани по износването на гумите

Има редица „ неразположения “ на автомобила, които умната му електроника не диагностицира и притежателят на автомобила не ги подозира, до момента в който един или различен възел най-накрая излезе от строя. Можем обаче да ги идентифицираме по естеството на износването на гумите.

На първо място би трябвало да се каже за типа на неправилното изхабяване на гумите, на което множеството притежатели на коли въобще не обръщат внимание. Говорим за " изхабяване " на блоковете на протектора, когато предните ръбове се износват видимо по-силно от задните. В този случай работната част на колелото в напречно сечение наподобява на зъбите на трион.

Ако откриете това в колата си, имайте поради, че евентуалната щета е обвързвана с лагер на колелото. Друг от типовете изхабяване на гуми наподобява като " плешиви " петна, неравномерно разпръснати по протектора. Най-често по този метод амортисьорът оповестява за своята „ гибел “ и тогава колелото би трябвало да извърши работата си, с цел да смекчи неравностите от пътя, а натоварването се разпределя неравномерно по работната повърхнина на гумата. Оттук и безредният, " леопардов " темперамент на абразията на каучук. Има и още нещо. Макар в болшинството случаи причина за това изхабяване да са амортисьорите, то може да бъде породено и съвсем всеки подробност от окачването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР