Има редица истории за инвеститори, спечелили от рискови инвестиции с

...
Има редица истории за инвеститори, спечелили от рискови инвестиции с
Коментари Харесай

Инвеститорът, който спечели почти $10 милиона от криптовалути

Има редица истории за вложители, спечелили от рискови вложения с разнообразни валути или скъпи бумаги. MarketWatch ни среща с Дан Конуей, някогашен управител в Силициевата котловина, който разказва какво е чувството да забогатее от заложените от него 300 000 $ за етериум.

Всичко стартира, когато Конуей, който печели към 150 000 $ годишно, пита жена си дали може да влага 100 000 $ спестявания, предопределени за образованието на трите им деца, в рискована криптовалута, написа Infostock.

Съпругата му знае, че това може да им коства всичко, само че в последна сметка се съгласява.

Като човек, който е губел пари и е изпадал в спешни обстановки, Конуей осъзнава заплахата, пред която се изправя с това решение, само че колкото повече чете за криптовалутите, толкоз повече стартира да има вяра в бъдещето им.

През 2015 година биткойнът спадна от 1200 до 300 $. Това е повода за терзанията на Конуей. Въпреки това обаче мисълта за смяна в стандарта на живот го ласкае. " Бих могъл да забогатея и в никакъв случай да не към този момент в корпоративния свят, който по този начин или другояче не одобрявам ", споделя той. След като изчита цялата допустима информация, той се насочва от биткойн към етериум, който преди малко започва през юли 2015 година

" Като лаком вложител, това ме притегли ", декларира Конуей. И употребява 100 000 $, с цел да купи 6,933 ETH на междинна цена от 14 $.

Скоро по-късно следи по какъв начин първичната му инвестиция пада под 40 000 $. " В разгара на волатилна седмица се озовах в незабавното поделение, борейки се да вдишвам ", изясни той. " Лекарят ми сложи диагноза паническа офанзива. "

Той взима назаем още 200 000 $ и в последна сметка получава общо 26 750 ETH при междинна цена от 11.21 $ всеки. Това решение има всички учредения да се трансформира в пагубно, само че се случва тъкмо противоположното.

" Случи се знамение: Растежът се усилваше непрекъснато. Между февруари и март 2017 година ETH генерира растеж от 15 до 50 $ за монета. До април беше на стойност 70 долара; до май, 230 $ ", написа Конуей в новинарския уебсайт The Hustle. " За интервал от четири месеца инвестицията ми от 300 000 $ се усили до 6 милиона $. "

Това не спря дотук. През януари 2018 година етериумът надмина 1000 $.

" Това беше невиждан гърмеж - толкоз огромен, че краткотрайно замрази тържищата ", сподели Конуей, който написа книга за своето премеждие.

След това Конуей реши да продава, тъй че продаде по-голямата част от инвестицията си в етериум за 10 милиона $. В момента етериумът се търгува под 200 $.

Междувременно Конуей изплати ипотеката си, предприе мечтано пътешестване до Африка и купи втори дом в Ирландия. Той към момента има задоволително пари в банката.

Ето какво поучава възможните търговци на етериум: " Все още имам вяра, че криптовалутата ще отвори нови благоприятни условия през идващите десетилетия и съм сигурен, че ще се пожъне триумфи още веднъж. Но не предлагам на всеки да се пробва да повтори това, което направих. За всяка история като моята има стотици други хора, изгубили всичко. Знам, че един от тях можех да съм аз. " /money.bg

*Материалът не съставлява съвет за покупка или продажба на скъпи бумаги и/или криптоваути и други финансови инструменти
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР