Има редица храни, които се представят като полезни за здравето,

...
Има редица храни, които се представят като полезни за здравето,
Коментари Харесай

9 храни, които трябва да избягваме

Има редица храни, които се показват като потребни за здравето, макар че в действителност нарушават действието на органите и системите и въздействат отрицателно на тялото.

Кои храни са главно нездравословни, вместо потребни? Основателят на управлението за здравословно хранене и сертифициран диетолог Джаред Кох изброи 9 храни, които са рискови за здравето.

1. Преработено месо Полуфабрикати от месо, салами и произведения от шунка, които се намират в обилие във всички магазини, се създават от месо на животни, отглеждани без свободно развъждане. Това значи, че те са непрекъснато в плен, което способства за развиването на доста болести и нараснала смъртност. Затова им се дава фураж, кондензиран с антибиотици, хормони на растежа и други медикаменти. Изолзват се доста консерванти, изкуствени овкусители и оцветители. Всички тези субстанции утежняват здравето на организма и предизвикат развиването на злокачествени тумори.

2. Консерви Много консервирани зеленчуци, изключително домати, имат бисфенол-А, токсично вещество, което въздейства отрицателно на репродуктивната и нервната система, предизвика диабет, болести на сърцето, рак и други По-добре е да замените консервираната храна с пресни артикули или да купите консерви с домати единствено в стъклени буркани.

3. Трансмазнини Рекламирането на диети с ниско наличие на мазнини докара до замяната на естественото масло с маргарин и други изкуствени мазнини. Съединенията, които пораждат в процеса на приготвянето им, предизвикат доста здравословни проблеми: заболявания на сърцето, рак, кожни и костни проблеми, неплодородие, хормонален дисбаланс, проблеми с растежа и обучителни усложнения при децата. А линоловата киселина, която е в органичното масло, освен блокира развиването на рак и диабет, само че и предизвиква загубата на тегло.


4. Пуканки за микровълновата Химикалите, които се употребяват за обработка на опаковките, попадат върху храната и в организма с храната.

5. Растително масло Рафинираните нискокачествени масла са мощно обработени, което води до нарушеноравновесие на омега-3 и омега-6 мастни киселини, което води до сърдечни болести и риск от тумори.

6. Замърсени зеленчуци и плодове Много пресни плодове са генетично модифицирани и съвсем всички обичайни селскостопански артикули се третират с токсични пестициди. По-добре е да изберете зеленчуци и плодове, гледани по биологичен метод във фермите.

7. Преработена сол Готварската сол има малко химикали, които са нездравословни за здравето. Джаред Кох предлага закупуване на нерафинирана натурална сол, която има доста лечебни свойства.

8. Соеви артикули Около 95% от соята е генетично изменена. Соевият протеин се поставя към съвсем всички приготвени храни и питиета. Според проучванията, соевите артикули предизвикат нарушавания на храносмилателната, ендокринната и имунната система, репродуктивни патологии, неплодородие, рак.

9. Аспартам и захарин Всички изкуствени подсладители съдържат субстанции, които провокират нараснал вкус, покачват въглехидратната взаимозависимост, подтикват отлагането на непотребни мазнини и предизвикат наддаване на тегло.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР