Има реална опасност от нова мигрантска вълна от Турция към

...
Има реална опасност от нова мигрантска вълна от Турция към
Коментари Харесай

Бежанци се трупат на границата ни с Турция, премиерът прати армия и жандармерия

„ Има действителна заплаха от нова мигрантска вълна от Турция към България. Има информация за централизация на огромен брой мигранти в Одрин наоколо с нашата граница “, разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на изключителното съвещание на Министерски съвет, отдадено на ограниченията против ковид.

Според него е обезпокоителен фактът, че турските граничари са се отдръпнали във вътрешността в страната. Борисов разпореди силите на армията и жандармерията да се разположат на сухопътните ни граница. Корабите също ще засилят патрулирането по морската ни граница, с цел да могат да отговорят при възможен мощен бежански напън при границата ни с Турция.

„ Чакам всеки миг с президента Ердоган да ме свържат “, съобщи Борисов, който счита, че решението на казуса ще бъде реализирано посредством връзка с Турция по линия на НАТО.

„ Има действителна опасност от страна на събитията, които се случват там “, сподели Борисов, който означи, че обстановката се утежнява, защото протичащото се съответствува по време, когато страната ни постанова тежки процедури за влизане и излизане поради ковид.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР