Има реална опасност довършването на АМ Струма да бъде отложено

...
Има реална опасност довършването на АМ Струма да бъде отложено
Коментари Харесай

Довършването на АМ Струма - пред реален риск да се отложи за след 2030 г.

Има действителна заплаха довършването на Автомагистрала " Струма " да бъде отсрочено за след 2030 година Това съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов.

По негови думи това ще се случи, в случай че страната не довърши строителството през Кресненското дефиле до октомври , когато изтича срокът на Оценката за влияние на околната среда за този сектор.

" Автомагистрала " Струма " е в толкоз сериозен миг от своето развиване, и то в частта на Кресненското дефиле, че и в случай че аз и екоминистърът не се хванем за ръка, не отидем дружно в Брюксел и не кажем, че ще вършим Кресненското дефиле по настоящия вид, само че ще прибавим и второ платно по скатовете на Пирин отвън трасето в дефилето, няма време за по кое време ", изясни Караджов.

Няма време да се мотаем и всевъзможни нови процедури и хватки с екологична устременост са единствено отсрочване за законно издаденият Оценка на въздействието върху околната среда да изтече, безапелационен бе той.
 Караджов подготвен за нова среща с превозвачите, само че не отстъпва за тол таксите
Караджов подготвен за нова среща с превозвачите, само че не отстъпва за тол таксите

Оставката не съставлява полезност

Министърът предизвести, че в случай че това се случи, планът завършва и би трябвало да се стартира изначало. Това съгласно него значи, че той просто няма да се сбъдне.

" Ножът е опрял до кокала. Или се хващаме и отиваме в Брюксел, или този сектор в Кресненското дефиле ще си остане секторът на гибелта и ще бъде още един индикатор по какъв начин не се оправяме с пътищата си " , заключи Караджов.

Вицепремиерът съобщи още, че не е податлив на отстъпка

Той уточни, че обсегът на системата и до момента е с включена второкласна мрежа и когато колите се движат по нея, това е включено в цената на винетката. Според него е редно тежкотоварните коли също да заплащат.

Регионалният министър уточни, че в цяла Европа, който влияе по-сериозно на пътя, заплаща повече - 2/3 от цената за поддръжката на пътищата се заплаща от тежкотоварните коли, а 1/3 се заплаща от водачите на леки коли.

Той означи, че положението на пътищата у нас е извънредно. Това е наследството, което получаваме, само че би трябвало да се оправим с него, регистрира министърът.
 Борислав Сандов се надява да му стигне един мандат за Автомагистрала „ Струма “
Борислав Сандов се надява да му стигне един мандат за Автомагистрала „ Струма “

Ако не се вземат ограничения за язовир " Огоста ", може да има съществени проблеми, сподели той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР