Има реален риск заплатите на работещите в градския транспорт в

...
Има реален риск заплатите на работещите в градския транспорт в
Коментари Харесай

Има опасност заплатите в градския транспорт София да не бъдат изплатени

Има действителен риск заплатите на работещите в градския превоз в София да не бъдат изплатени. Това стана ясно по време на днешното съвещание на Комисията по превоз и пътна сигурност на Столичния общински съвет.

„ Дефицитите стават прекомерно огромни, а в това време разноските – най-много в частта енергоносители, се усилват. Обратна наклонност не се вижда към този момент “, съобщи Карлос Контрера, ръководител на транспортната комисия в локалния парламент, представен от Столица.бг.

По думите му все още сдруженията съумяват да покрият разноските за заплати и отчасти тези за електрическа енергия, природен газ и дизелово гориво, само че и този запас към този момент се изчерпва. Всички присъстващи на съвещанието през днешния ден бяха единомислещи, че финансовата обстановка с градския превоз в столицата е извънредно комплицирана.

„ След направените планове и паричния поток от Столична община, с който можем да разполагаме тази година, се обрисува дефицит в размер на 144 млн. лева по икономическа рамка “, разяснява изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност в София Димитър Дилчев.

Той акцентира, че това е картина на обстановката все още, само че тя може да се промени според от това по какъв начин ще се трансформират цените на горивата.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР