Има развръзка с . Преди минути стана ясно, че посолството

...
Има развръзка с . Преди минути стана ясно, че посолството
Коментари Харесай

Горещи новини за българските граждани, блокирани на летището в Единбург

Има развръзка с. Преди минути стана ясно, че посолството ни в Лондон спомага на група български жители, които не са били позволени, да се качат на полет от Единбург до София на 27 декември в 15:35 часа. От консулската работа към посолството са се свързали с самолетната компания и са прецизирали недоразумението.

След дейната интервенция на екипа на задачата ни в Лондон въпросът е бил отхвърлен и българските жители са били позволени на борда на самолета в точния момент и са се прибрали наред. Това оповестиха от Външно министерство.

От ведомството акцентират, че като част от Англия, разпоредбите, които се ползват за пътешестване от и до Шотландия, са същите като за останалите региони на страната. Те са оповестени на уеб страницата на посолството ни в Лондон. От там приканват българските жители да пътуват единствено, когато е безусловно неотложно.

От 00.00 часа на 24.12.2020 година лицата, идващи в България, с начална точка на тръгване от Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, на които е разрешено влизане в страната се слагат под карантина за 10 дни в дома или в друго място, което са показали за престояване.

На идващите с въздушен превоз ще се организира бърз антигенен тест за COVID-19 на съответното летище у нас. При негативен резултат от теста се издава наставление от шефа на съответната районна здравна ревизия или оправомощен от него заместник-директор за слагане под карантина за период от 10 дни, а при позитивен резултат – наставление за слагане под наложителна изолираност за период от 14 дни.

Към сегашния миг режимът за пътешестване до Обединеното кралство не включва възбрана за влизане на българските жители.

Пристигащите български жители подлежат на 10-дневна карантина и би трябвало да попълнят електронен формуляр, в който да дават данните си за контакт, пътен проект и адрес, на който ще прекарат 10-дневната карантина.

От 15 декември 2020 година идващите в Англия от страни, които не са част от така наречен „ коридори за пътешестване “, измежду които е и България, имат опцията да си създадат тест за COVID-19 за лична сметка след 5-ия ден от самоизолирането си в Англия. При негативен резултат от това проучване лицата ще бъдат освободени от задължението да се самоизолират за остатъка от 10-дневния интервал на карантината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР