Има разцепление в БСП, но този факт ще стане ясен

...
Има разцепление в БСП, но този факт ще стане ясен
Коментари Харесай

Антон Кутев: Нинова изтърва групата, има разцепление в БСП

Има разединение в Българска социалистическа партия, само че този факт ще стане явен и забележим след месеци, а в този момент е видно, че има разединение в парламентарната група на партията. Това съобщи депутатът Антон Кутев в утринния блок на бТВ.

Въпреки решението на социалистите да гласоподават срещу кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на КП КОНПИ, 27 от алените депутати го поддържаха.

„ Корнелия Нинова не може или не пожела да удържи единството на групата ”, категоричен е Кутев.

Що се отнася до мотивацията на неговите съпартийци да гласоподават за Цацаров, левият народен представител сподели, че са разнообразни – някои са го подкрепили от „ боязън ”, само че други, които той познава, не са дали своят вот подвластно.

„ Лично аз гласувах по решението на групата, тъй като се борих за него ”, разкри Кутев.

Причината да не поддържа Сотир Цацаров е, че не е видял прогрес в битката против корупцията през последните години, а в тази битка основният прокурор има повече пълномощия от ръководителят на КПКОНПИ. Едва ли Цацаров ще реализира освен това, в сравнение с по времето, когато е бил отпред на прокуратурата, счита Кутев.

Друго, което е отблъснало депутата по време на гласуването, е демонстрираното политическо въздействие по време на избора. Зад него стоят „ едни хора с медийни империи ”, съобщи Кутев, а по-късно добави, че засяга Делян Пеевски, само че той не е единственият, а става въпрос за 10 души, които ръководят всичко.

Самият Цацаров е добър експерт, което е видно от биографията му, само че „ не значи, че в случай че си добър водач, караш колата в вярната посока ”, съобщи Кутев, съгласно който новоизбраният ръководител на КПКОНПИ би трябвало „ по-малко да балансира и повече да си гледа работата ”, с цел да е сполучлив.

Що се отнася до разцеплението в Българска социалистическа партия, което стартира да става очевидно, то е продължение на процесите в партията.

Според Кутев Столетницата се нуждае от нов и деятелен водач, само че Корнелия Нинова ще бъде избрана отново за ръководител и няма да има смяна.

Гласуването за размера на партийната дотация в Народното събрание е посочило до каква степен стигат партийните сделки, съобщи Кутев, който означи, че е бил очевидец на случаи, когато единствено 10 души знаят какво се случва, а освен това гласоподаване никой не е знаел, което демонстрира какъв брой са се оплели в своите „ врътки ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР