Има разминаване по това кога да се случат нещата –

...
Има разминаване по това кога да се случат нещата –
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Разминаването за втория лифт на Банско е свързано с плана за управление и концесията

Има разминаване по това по кое време да се случат нещата – дали първо проектът за ръководство или първо концесията, дали по едно и също време. Тук е разминаването и аз не считам, че този въпрос не може да бъде решен в границите на един естествен разговор и той ще бъде решен. Това сподели в предаването " Лице в лице " вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в коментар на тематиката за втория въжен превоз на Банско.

" Проектът Банско стартира в далечната 1997 година, когато кмет на Банско два мандата беше кметът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Краваров. На този човек би трябвало да му създадат монумент, тъй като той направи банскалиите проспериращи хора.

Неговият правоприемник по-късно продължи този план и Банско стана европейски и международен ски курорт.

Тук е въпросът за какво всички тези хора, които харесват Банско, би трябвало да чакат по 3 часа на опашка да се редят за лифта, вместо да има втора кабинка и животът им да бъде улеснен ", пита Каракачанов.

„ Но за какво няма втори въжен превоз, за какво на доста места планинският туризъм не се развива, тъй като има по този начин наречените „ Зелени” в България, които от дълго време не са екологична организация, а са политическа партия, която взема по няколко хиляди гласа на изборите, прави митинги.

В сряда 5 политически опозиционни партии плюс всевъзможни сдружения, в това число и гей сдружения, участваха в един развой - 250 души срещу втория въжен превоз на Банско, сподели вицепремиерът.

" Нека да стачкуват, единствено че за какво би трябвало да слушаме единствено тях. В същото време 2000 души от общините Банско, Разлог, Симитли излязоха на автомагистралата Е-79 – бяха 2000 индивида.

Дотам ли би трябвало да го докараме едно политическо решение, едно държавно решение, да бъде вземано съгласно това кой какъв брой повече протестиращи може да изкара ".

Планинският туризъм основава занаят тъкмо в тези райони, където безработицата е най-голяма, добави министърът.

" Защо трябваше да се провали планът Берковица – Ком и в това време от другата страна на границата със Сърбия да се появи сръбски подобен план ", пита Каракачанов.

Всеки има право да стачкува, само че никой няма право да ме изнудва и да ми изяснява, че просперитетът на страната не коства нищо въз основата на неговия каприз, сподели още вицепремиерът.

В коментар на причините, че щели да бъдат изсечени дървета Каракачанов изясни, че ще бъдат изсечени 2500 кубика, с цел да се направи втората кабина, а противозаконната сеч в България годишно е 2 млн. кубика.

Да сте видели същите тези да стачкуват поради противозаконната сеч, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР