Има разлика вече не само между нас и западните страни,

...
Има разлика вече не само между нас и западните страни,
Коментари Харесай

Проф. д-р Иво Петров: 30 г. държавата не успя да покаже, че работи за нас

Има разлика към този момент освен сред нас и западните страни, само че и разлика сред нас и някогашните социалистически страни, ние имаме 30 година, които не ги използвахме по предопределение и в този момент берем плодовете на тези неизползвани 30 година Това съобщи пред бТВ проф. доктор Иво Петров.

70% от хората не гласоподават, тотално са разочаровани от ролята на страната в обществото. Демотивацията да отидат до урните идва от това, че 30 година страната не съумя да покаже, че работи за нас, разяснява той.

По значимите публични въпроси би трябвало да има предвидимост и консенсус, условия за развиване, не подаяния и помощи. А огромна част от хората се надяват на помощи, би трябвало да има условя за развиване и сигурност по тази причина, че някой няма да пристигна да ти изиска подкуп за услуга. Държавата би трябвало да действа с помощта на това, че има правила, които не зависят от прищявката на някой политик, добави проф. Петров.

България продължава да е една от първите страни в Европа по сърдечно -съдови болести. Ние сме на пагубно равнище, изясни той.

Ковид най-вероятно ще стане вирус, който провокира простуда като заболяване, уповавам се пандемията да отминава и това ще ни разреши да обърнем внимание, хората се опасяват от какво ли не, само че най-после умират от сърдечно-съдова причина. Инфаркти, инсулти белодробна емболия са огромните убийци на нашето време, сподели проф. Петров.

Ковид оставя опашка немалка от пациенти с понижена помпена функционалност на сърцето, с артеросклероза, която е била спяща и следствията на миокардити, понижена функционалност на комплекса сърце – бял дроб. В международен мащаб след коронавирус вълната, която притъпява мнимо акцента към сърдечните болести, по-късно излиза наяве, че по време на коронавирус вълните е имало домашна сърдечна смъртност. Говореше се, че инфарктите са намалели, не, не са, само че по време на коронавирус вълната не е обръщано внимание на това, съобщи проф. Иво Петров.

Здравната система е толкоз натоварена, че не може да обърне действително внимание на хората със сърдечно-съдови проблеми, сподели професорът.

Решението за инсталиране на външни дефибрилатори е доста значимо нещо и по такива въпроси в действителност би трябвало да има консенсус.

Не е основана система, при която освен да има дефибрилатори на публични места, нямаме и такова законодателство, няма цифрово приложение, в което да се вижда къде са конфигурирани дефибрилаторите. Имаме доста задания, законодателство, инсталиране, образование на популацията. Въпросът е не да сложим дефибрилатори като брошки на някакви места, а голяма част от популацията би трябвало да се образова по какъв начин да употребява дефибрилатор, с цел да се спре серията от неочаквани умирания, акцентира още проф. Петров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР