Има разлика между съобщенията за намаления и действителното намаление на

...
Има разлика между съобщенията за намаления и действителното намаление на
Коментари Харесай

Внимавайте за фалшиви намаления

Има разлика сред известията за понижения и действителното понижение на цените, предизвестяват от Асоциацията за отбрана на потребителите.

От организацията предизвестяват да внимаваме за подвеждащи предложения и през " Черния петък ".

Според статистиката в този ден стават най-вече покупко-продажби в годината, тъй като огромна част от потребителите считат, че тогава ще намерят подобаващите артикули на по-ниски цени, а търговците всеобщо вършат понижения.

Когато има повече покупко-продажби обаче, има и по-голям риск от нарушавания и измами , предизвестяват от Асоциацията и изясняват, че съгласно закона, с цел да може да се счита, че дадена стока е понижена, цената й би трябвало да не е променяна най-малко месец преди този момент.

 Фалшиви уеб сайтове ни
Фалшиви уеб сайтове ни " вчерняват " Черния петък

ГДБОП предизвестяват онлайн потребителите да внимават

От Асоциацията акцентират, че е значимо цената да бъде оповестена , тъй като самото известие за понижение е просто метод за привличане на потребителя.

На българския пазар обаче контролният орган няма механизъм , с който да подсигурява, че известията за понижения се ползват правилно, декларират от организацията и дават образец с многото на брой известия за понижени артикули, които стоят по витрините на магазините с месеци и даже с години.

Извън " Черния петък " и сезонните разпродажби всяко известие през останалия интервал от годината би трябвало да ни предизвестява, че този търговец ще се опита да ни продаде нещо, което не се търси на пазара, настояват от Асоциацията и изясняват, че всеки търговец желае да продаде стоката си на най-високата допустима цена , а щом оповестява за понижение отвън нормалния за това интервал, най-вероятно е закупил неконкурентна стока за пазара. Не се изключва и опцията да желае да притъпи вниманието на клиента и да продаде стоката на по-висока цена от прилежащите търговски обекти, привличайки го със известие за понижение.

 Черният петък идва, полицията припомня да внимаваме
Черният петък идва, полицията припомня да внимаваме

Увеличават се джебчийските обири и онлайн измамите

От Асоциацията акцентират, че търговецът може да трансформира цената свободно, само че когато слага известие за понижение, то би трябвало да бъде оповестено най-малко един месец, откакто цената е била прилагана без смяна. Освен това понижението не може да бъде по-кратко от един ден или по-дълго от един месец.

Това, че в даден търговски обект има известие за понижение на цената обаче не значи, че същата стока не може да бъде открита на по-ниска цена в различен обект, и то без известие за понижение, настояват от организацията.

Те поучават да не се пазари от непознати уеб сайтове и предизвестяват, че н ай-големи измами се чакат в ценовия сегмент сред 10 и 20 лева , тъй като там доминират обществено слабите консуматори, които нямат финансова опция да предявят претенция с сполучлив край.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР