Има различни теории, които защитават или са против тезата, че

...
Има различни теории, които защитават или са против тезата, че
Коментари Харесай

Храни за естествен детокс на организма

Има разнообразни теории, които пазят или са срещу тезата, че имаме нужда да подкрепяме организма си да се прочиства, като вършим т.нар детокс. Само че живеем във времена, в които постоянно консумираме храни, които безусловно ни тровят.

Всеки, който е правил нещо сходно на прочистваща диета, въпреки това да е единствено един ден на ябълки и чай, знае че на идващия ден му е леко, цялостен е с сила, кожата и очите му са свежи и бистри. Така че напълно не е ненужно от време на време да минаваме на разтоварваща диета, или да консумираме повече храни, които подкрепят естествения детокс на организма.

Ето 10 оферти:

 Снимка 328937

Детоксикираща вода

Добавете чаена лъжичка морска сол в чаша топла вода, джинджифил, и лъжица ябълков оцет (лимонов сок). Може да извършите по-голямо количество в бутилка и да я съхранявате в ледник. Всеки път, когато се чувствате жадни, пийте по чаша. Прочистването е обезпечено.

 Снимка 316738

Цвекло

Този суперполезен корен съдържа желязо, калций и антиоксиданта бетаин, който е растителен пигмент, виновен за отличителния червен цвят. Бетаинът усъвършенства клетъчната конструкция и подкрепя регенерацията на клетките в черния дроб (основния център за пречистване на организма).

 Ползите от аленото цвекло
Ползите от аленото цвекло

Намалява риска от сърдечно-съдови болести

Ако варите цвеклото, го правете с кората му, защото по този начин запазвате потребните му качества. Естествено сокът от сурово цвекло е най-мощният детоксикатор, само че е хубаво приемът му да става тридесетина минути след изцеждането. Сокът би трябвало да се съхранява в мрачен съд. За по-приятен усет може да добавите ябълка, морков или портокал. Освен това в случай че изпиете повече от 50-100 мл. чист сок от цвекло е прекомерно допустимо да ви заболи корем. Цвеклото е извънредно вкусно с настърган морков и лимон в една огромна сезонна салата.

 Снимка 278573

Лук и чесън

За какво ли не са потребни лукът и чесънът, само че особено за прочистването на организма служат техните флавоноиди, които оказват помощ на производството на глутатион - един от най-силните антиоксиданти за черния дроб. Той подтиква черния дроб да създава ензими, които филтрират токсичните останки в храносмилателната система. В допълнение те имат мощни антибактериални, антипаразитни и имунно-стимулиращи свойства.

 Снимка 304418

Зелени зеленчуци

Тъмнолистните зеленчуци прочистват храносмилателния тракт посредством хлорофила. Този растителен пигмент служи за фотосинтезата, само че също така има способността да се свързва с токсините и други свободни радикали, с цел да ги трансформира в неутрални материали. Той също по този начин почиства тежките метали, които се натрупват в нашето тяло. Хлорофилът също има противовъзпалителни свойства и алкализира организма.

 Снимка 304638

Цитруси

Цитрусовите плодове са чудесни за нашата храносмилателна система, тъй като са цялостни с витамин С и са богати на антиоксиданти. Те задействат чернодробните ензими и прочистват червата. Префектният детоксикиращ старт на деня е чаша хладка вода с един лимон вътре.

 Снимка 302148

Ядки и семена

Идеалната храна в забързаното всекидневие. Винаги на разположение може да имате шепа бадеми , които ще ви заситят, а са доста потребни. Редовният им банкет ще ви помогне да се отървете от мастните депа, които се натрупват към черния дроб и го затормозяват. Орехите поддържат високи равнища на киселината аргинин, която оказва помощ на черния дроб. Смляното ленено семе обезпечава нишки, които чистят токсините. Слънчогледовите семки обезпечават магнезий - минерал, който поддържа равнището на кръвното налягане, спомага за поддържане на постоянен сърдечен темп и усилва липолизата - процесът, посредством който тялото освобождава мазнини.

 Снимка 307696

Кисело мляко

Киселото мляко е цялостно с пробиотици и обезпечава здрави бактерии, които укрепват естествената флора, подкрепя храносмилането и подтикват имунитета. Добрите бактерии в червата спомагат прочистването.

 Снимка 334020

Чай от глухарче

Билката оказва помощ на черния дроб да се отърве от токсините и утайките в кръвта. Зеленият чай е доста по-богат на антиоксиданти спрямо черния. Хубавото е, че може да си наберете глухарче отвред.

Джинджифил

Това е постоянно срещана съставна част, която понижава задържането на течности, поддържа вярното действие на дебелото черво и го освобождава от боклуци и отрови. Джинджифилът оказва помощ за усъвършенства производството на храносмилателни сокове, защищава тялото от инфекции, покачва метаболизма и поддържа функционалностите на черния дроб.

Има многочислени способи за приемането на джинджифил. Опитайте корена сушен или настърган в чай с мед и лимон или го прибавете към вашето смути, салата или чорба.

 Снимка 334021

Моркови

Морковите също са богати на глутатион (като цвеклото) и са едни от най-мощните детоксикиращи зеленчуци. Те също са цялостни с бета-каротин и витамин А. Морковите са доста потребни за сърцето и подкрепят цялостната функционалност на имунната система.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР