Има различни фактори, които формират успешния брак. И доверието, уважението

...
Има различни фактори, които формират успешния брак. И доверието, уважението
Коментари Харесай

Как парите да не стават повод за семейни скандали?

Има разнообразни фактори, които образуват сполучливия брак. И доверието, уважението и разбирането във връзка с фамилния бюджет са едни от тях. Нарушаването на тези правила от едната страна обаче могат да доведат до подозрения, кавги и даже до разлъка.

С отделянето на внимание обаче и с старания от страна на двамата сътрудници парите няма да бъдат нещо, което може да аргументи спор. От Business Insider дават няколко хрумвания по какъв начин да се реализира този баланс като разчитат на препоръките на специалисти.

Първо се научете по какъв начин да говорите вярно за парите

Това е най-важното нещо, което двойката би трябвало да направи, с цел да си подсигурява безоблачно бъдеще дружно. Майкъл МакНълти от Chicago Relationship Center поучава съпрузите да бъдат изцяло открити във връзка с финансовото си състояние - теглени заеми, кредитни карти и всичко останало. Само по този метод може да се построи нужното доверие.

Поставяйте си общи цели

Когато двама индивида споделят един общ фамилен бюджет, за тях е значимо да решат дружно в каква посока желаят да употребяват активите си. Успешните двойки си слагат общи цели, които биха желали да реализират и това включва и такива, свързани със фамилния бюджет, като това дали да изхарчат спестяванията си за екзотична отмора или да ги вложат в нещо друго.

Уговаряйте време, в което да обсъждате бюджета си

Захващането на тематиката за парите е комплицирана и поради това ангажимента, че два пъти месечно в избрани дни ще се организира този диалог оказва помощ. Това време би трябвало да се употребява, с цел да обсъдят сътрудниците какъв брой са изхарчили през последните дни, кои сметки са платени, какъв брой пари са спестени или появили ли са се изключителни разноски.

Проявете схващане

Важно е всеки в двойката да се опита да разбере философията на колегата си във връзка с парите. Това е основополагащо за изглаждането на база за създаване на фамилния бюджет. Тази стъпка включва да се разбере какви благоприятни условия е имал преди той, по какъв начин е живял и по какъв начин е употребявал парите си. Причината е, че в профил може да наподобява, че човек харчи безсмислено за нещо, а повода в това да се крие в предишното му, защото той не би могъл да си го разреши тогава.

Уважавайте решенията на колегата си

Нито една двойка не може да бъде единна във всяко едно решение. Всеки има разнообразни цели и част от фамилния живот е човек да се преценява с тези на брачна половинка си. Това включва и разликата в метода на харчене на двамата. В случай, че съгласно вас обаче той пропилява парите си не правете кавги от това, а се пробвайте да говорите искрено по тематиката и да покажете схващане.

За някои двойки решението е в това да се схванат за избрана сума, която всеки може да харчи по свое предпочитание, която да е отделена от фамилния бюджет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР