Има разбиране търговските вериги да положат усилия – те са

...
Има разбиране търговските вериги да положат усилия – те са
Коментари Харесай

Денков ще бори инфлацията, но без рестриктивни и административни мерки

Има схващане комерсиалните вериги да положат старания – те са заинтригувани България да е част от Шенген и еврозоната. Това ще и изгода за тях като огромни стопански оператори. Обща задача е да свалим инфлацията от една страна, а от друга – да вдигнем потребителското доверие. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти.

„ Административните ограничения съвсем в никакъв случай не дават средносрочен и дълготраен резултат. Затова ще се опитаме да намерим такова градивно решение “, уточни той.

„ В момента не се разисква налагането на административни ограничения. Следим деликатно обстановката в страните, които вкараха такива ограничения. Затова ще се опитаме по този метод – има предварителни диалози, има единодушие. Ще има предоставена информация, тъй че всички да знаят какви са цените. Ще се опитаме с благородно състезание сред тях да завоюват оптимално повече клиенти “, разяснява министър-председателят.

По тематиката с продажбата на „ Лукойл “ той съобщи, че фактически има изразен интерес за закупуване на компанията. По думите му от „ Лукойл “ са декларирали, че не се водят договаряния сега, само че изразен интерес има.

Денков разяснява и тематиката с директните такси за съветския газ. „ С тази такса цената на тръбния газ от Русия става сравнима с тази на втечнения газ. Идеята е да има конкуренция, с цел да е от изгода за потребителите в края на краищата “, посочи министър-председателят.

Без тази такса се основава монополно състояние поради цената на тръбния газ от Русия, счита още министър председателят. Една от задачите е да се понижат облагите на „ Газпром “, тъй като с тези облаги се финансира войната в Украйна.

„ Така или другояче още от анексията на Крим Русия се пробва да откри доминация над Черно море. Тези опити не са от през вчерашния ден или през днешния ден. Както и различен път е ставало дума – методът да се противопоставим е да повишим боеспособността на армията, да я оборудваме с ракети, с радиолокационни станции и всичко, което подхожда на актуалната войска. Другото е цялостна интеграция с НАТО и нашите съседи с общо командване. Това е методът да се противопоставим на опитите за доминация “, съобщи Денков по пово това, че Русия изпраща непрекъснати патрули в Черно море, оборудвани с ракети „ Кинжал “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР