Има разбиране, че търговските вериги да положат усилия - те

...
Има разбиране, че търговските вериги да положат усилия - те
Коментари Харесай

Денков: Обща задача е да свалим инфлацията, но без рестриктивни и административни мерки

Има схващане, че комерсиалните вериги да положат старания - те са заинтригувани България да е част от Шенген и еврозоната. Това ще и изгода от тях като огромни стопански оператора. Това е обща задача да свалим инфлацията от една страна, а от друга - да вдигнем потребителското доверие. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти.

" Административните ограничения съвсем в никакъв случай не дават средносрочен и дълготраен резултат. Затова ще се опитаме да намерим такова градивно решение ", уточни той.

" В момента не разисква налагането на административни ограничения. Следим деликатно обстановката в страните, които вкараха такива ограничения. Затова ще се опитаме по този метод - има предварителни диалози, има единодушие. Ще има предоставена информация, тъй че всички да знаят какви са цените. Ще се опитаме с благородно състезание сред тях да завоюват оптимално повече клиенти ", разяснява министър-председателят.

По тематиката с продажбата на " Лукойл ", той съобщи, че фактически има изразен интерес за закупуване на " Лукойл ". По думите му централата е декларирала, че не се водят договаряния сега, само че изразен интерес има.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР