Има радиоактивни отпадъци, но контролът е най-съвършен. Това е сфера,

...
Има радиоактивни отпадъци, но контролът е най-съвършен. Това е сфера,
Коментари Харесай

Евдокия Манева: У нас всеки човек годишно произвежда по 430 кг. отпадъци

Има радиоактивни боклуци, само че контролът е най-съвършен. Това е сфера, която е голяма по своя обсег. Средно да Европейски Съюз се падат 5 тона годишно боклуци на човек в Европа. Тук влизат всички типове боклуци. Основен боклук е строителството. Това сподели някогашният министър на околната среда и водите Евдокия Манева в „ Честно казано с Люба Кулезич “ по Евроком.
Това, което притегля вниманието са битовите боклуци. У нас всеки човек годишно създава по 430 кг. боклуци. Преди време въобще не са се внасяли подобен огромен размер боклуци. Регламентите в тази област са прецизни. Проблемите са свързани с контрола и използването на законите.

Отпадъците постоянно са били бизнес, тъй като това е суровина, която се рициклиране. Служи за изгаряне. Другите страни са се насочили към преправяне на личните си боклуци. Европа, изнася своите мръсни производства. Изпращат боклуците при нас, тъй като имат ТЕЦ-ве и ги горят.

ТЕЦ-ът в Перник бе спрян, по-късно Ковачки спря парното и топлата вода на Перник. Сега нещо там се гори. Другата сфера са мощностите за преработване на боклуци. Това е прекрасен бизнес. В наш интерес е да не трансформираме страната в бунището на Европа и страна, която ще се занимава с мръсните производства. Всички те имат площи, на които да съхраняват този събран боклук. Трябва деликатно да се отнасяме към този проблем.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР