Има пропуски в поддръжката на държавните електронни системи и това

...
Има пропуски в поддръжката на държавните електронни системи и това
Коментари Харесай

Има или престъпна некадърност на поддържащата компания, или умишлено заличаване на данни

Има пропуски в поддръжката на държавните електронни системи и това е реалност. Доказва го неналичието на Търговски указател към този момент шести ден. Това съобщи в предаването " 12+3 " Иво Мирчев, IT експерт, който има лична компания. Той позволява две версии за блокирания указател: престъпна несръчност на поддържащата компания или съзнателно изтриване на данни.

Заради блокирания Търговски указател нотариуси отхвърлят покупко-продажби, едната страна от които е юридическо лице, разясни Мирчев. Той дефинира като извънредно притеснителна неналичието на разумно пояснение за срутва в регистъра от страна на способените институции:

" Държавните институции не споделиха нищо, с изключение на, че има механически проблем. Ако сме в естествена обстановка, актуалните технологии са на такова равнище, че сходен основен детайл от националната ни сигурност като Търговския министър - каквото и да се случи с него, в границите на няколко часа неговото действие би трябвало да се възвръща. Фактът, че към този момент пети, шести ден Търговският указател липсва, не действа в никаква своя част и на практика няма разумно пояснение от съответните институции, го намирам за извънредно стеснителен. "

IT експертите са наясно – при сходна комплицирана система каквото и да е форсмажорно събитие да се е случило, в границите на часове може да бъде възобновена работата му, безапелационен бе специалистът. Характерът на съхраняваната информация е подобен, че тя се съхранява нормално на няколко места, добави той.

Запитан вероятни ли са загуба, замяна и кражба на данни от регистъра в сходна обстановка, Иво Мирчев уточни:

" В тази обстановка с Търговския указател имаме два разновидността - или незаконна несръчност на компанията, която е обслужвала Търговския указател, или напълно съзнателно изтриване на данни. Със сигурност имаме проблем във връзка с поддръжката на самия указател. Това, което на мен ми наподобява като безусловно необикновено е дотам да са нарушени процедурите, че да не е останало безусловно никакво копие на информацията, която явно е унищожена под една или друга форма. Спекулативно е да търсим съзнателно изтриване на данните, само че не виждам друго разумно пояснение на това, което се е случило. "

" Дори най-малките компании в IT сектора, и освен, си държат списък на информацията на различен физически притежател. Какво да приказваме за Търговския указател, където това е част от наложителните детайли ", акцентира Мирчев.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР