Има промяна в протеста, той не е това, като което

...
Има промяна в протеста, той не е това, като което
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Протестът не е хомогенен, но либералната градска общност е основната група там

" Има смяна в митинга, той не е това, като което започва. Ако през днешния ден Нинова е там – рискува да бъде освиркана, в случай че Румен Радев слезе през днешния ден, не съм сигурен, че ще бъде посрещнат още веднъж с аплодисменти “. Това съобщи социологът Димитър Ганев пред Българска национална телевизия по отношение на политическата обстановка в страната.
„ Протестиращите държат митингът да остане чист. Единственият законен състезател в митингите остана Христо Иванов, само че в един миг от " всички против ГЕРБ " може да се разпаднат и да остане единствено група, която може да бъде забелязана като " групата към Христо Иванов ", добави той. " Протестът не е еднороден, само че демократичната градска общественост е главната група там. Тази общественост доста държи да остане в тази красива поза. Разграничителните линии започнаха от първия ден ", сподели още социологът.
" Ако забележим историята на вотовете на съмнение – няма нито един сполучлив. Съвършено ясно е, че има болшинство. Ако имаше ерозия в болшинството - нямаше да се стигне до избор на съмнение, а Борисов щеше да подаде оставка ", сподели още той. Той дефинира като дребен шансът да има пробив в ГЕРБ. " Ако има заплаха от страна на Цветан Цветанов – не бих я преувеличил ", добави социологът.
Димитър Ганев съобщи, че оставка на държавното управление би свалило общественото напрежение. " Правителствата са формирани от партии. Борисов си прави сметка по какъв начин ще наподобява ГЕРБ на идващите избори и работи като разумен политически състезател. Главният прокурор не се вълнува от избори и има корав мандат. Тук митингът ще удари на стена ", сподели още той и напомни думите на Иван Гешев, че оставката му не стои на дневен ред. " Наблюдаваме доста ясни тактически ходове на ограничение и разграничаване на ГЕРБ от Движение за права и свободи ", сподели още социологът. " При избори в този момент ГЕРБ има преимущество пред Българска социалистическа партия, тъй като ги " хваща по бели гащи ". Слави Трифонов не е подготвен със структурите си по места. Един длъжностен кабинет на Радев би бил политически риск, тъй като има доста незнайни. Това може да се окаже доста мощно конфронтационно против ГЕРБ държавно управление, за разлика от предишното служебно държавно управление ", заключи социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР