Има промяна в американската позиция за намиране на трайно решение

...
Има промяна в американската позиция за намиране на трайно решение
Коментари Харесай

Дачич: Има промяна в американската позиция за Косово

Има смяна в американската позиция за намиране на трайно решение за Косово, Щатите са подготвени за всевъзможни диалози, в това число за разграничаване, съобщи сръбският вицепремиер и външен министър Ивица Дачич, представен от вестник "Данас ".

Досега американската позиция беше фискирана върху това, че въпросът за Косово е решен, само че в този момент, с идването на новата администрация, това се промени, счита Дачич.

"Сега те нямат желания, нито оферират някакво решение, а основават опция в непосреден разговор сред Белград и Прищина да се стигне до взаимно задоволително решение ", сподели сръбският външен министър. Това ще бъде тематика на диалози сред сръбски публични представители в идния интервал.

Дачич добави, че той и президентът на Сърбия Александър Вучич непрекъснато разговорят за това с съветски публични представители. "Не вършим нищо зад тила на нашия основен стратегически сътрудник, страната, която ни оказва най-голяма поддръжка ", съобщи той.

Движението "Двери " желае Сръбската православна черква /СПЦ/ и патриарх Ириней да се произнесат ясно във връзка "антинародната политика за Косово на президента Вучич " и да се опитат да спрат това, което "псевдоелитът има намерение да направи по разпореждане на непознати сили ", написа още "Данас ", като цитира депутата от "Двери " Иван Костич.

След неотдавнашните изказвания на Вучич и нападките му против епископата на СПЦ стана ясно за всички, че през цялрото време президентът е манипулирал с доверието на църквата и народа що се отнася до политическата битка за опазване на Косово в сходство със сръбската конституция, се споделя в документално изказване на Костич. Той уточни, че Църквата и патриархът, наред с армията, са единствената институция, в която народът има доста по-голямо доверие, в сравнение с във всички политици взети дружно, и по тази причина единствено ясната и гласна позиция на Църквата може да раздруса и разсъни сърбите.

Само един апел на патриарха, митрополитите и епископите може да провежда идването на народа на едно огромно национално събиране в Белград срещу предаването на Косово, събиране, от което ясно да се даде на президента и премиера на Сърбия да схванат, че никой не може и да намерения да подписва каквото и да е съглашение, противоречащо на сръбската конституция, върху която са полагали клетва, идвайки на власт, съобщи още депутатът от "Двери ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР