Има проект за строителството на околовръстен път край Божурище, който

...
Има проект за строителството на околовръстен път край Божурище, който
Коментари Харесай

Държавата ще строи околовръстно край Божурище

Има план за строителството на околовръстен път край Божурище, който ще реши проблемите на индустриалната зона край града, заяви министър председателят Бойко Борисов при откриването на дистрибуционен център на датската компания " ЮСК " (JYSK) там.

Той ще стартира от бул. " Царица Йоанна ", ще премине през индустриалната зона и ще продължи до автомагистралата София - Калотина, добави Борисов. Оценката е, че строителството ще коства 50 млн. лева, които държавното управление ще обезпечи.

Борисов сподели, че поради големия напор от вложители в зоната и многото работни места към този момент е назрял спор с локалните поданици, чието напредване се затруднява. Затова държавното управление се е отказало от разновидността да разшири в този момент съществуващия път, което към този момент не вършело работа.

В най-кратки периоди стартира процедурата по отчуждаване на земи. Няколко големи вложители желаят да дойда тук, само че не мога да си го разреша, тъй като трафикът се блокира ", сподели Борисов и добави, че " оптимално бързо на тези огромни вложители би трябвало да се отговори с вложения ".

В отговор на журналистически въпрос за промяната на отношението към влизането на България в зоната " Шенген " министър председателят разясни, че страната от дълго време е изпълнила критериите и му е омръзнало да чува думи за поддръжка от задграничните водачи без да следва нещо действително. Той изрази увереност, че България ще влезе в " Шенген ", само че подсети, че самото пространство за свободно придвижване към този момент не е същото откакто на австрийско-германската граница е въведена инспекция на документите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР