Има проблеми с терапевтичните центрове за зависими в България, но

...
Има проблеми с терапевтичните центрове за зависими в България, но
Коментари Харесай

Федон Калотеракис: Все по-ниска става възрастта сред зависимите от наркотици

Има проблеми с лечебните центрове за подвластни в България, само че ги има по целия свят, сподели пред Българска национална телевизия президентът на Европейската федерация на лечебните общности Федон Калотеракис. Според него двата съществени казуса са неналичието на стратегии за подвластни подрастващи и за подвластни пандизчии.

Трябва да се усъвършенства работата с подрастващите, има единствено един център, който се занимава с това, освен във вашата страна, само че и в Гърция има подобен проблем, означи Калотеракис.

Все по-ниска става възрастта измежду подвластните, не може да се лекуват от това подрастващи и огромни. Трябват разнообразни стратегии, добави той.

Той изясни, че основно се стартира с канабис, като в Гърция да вземем за пример има случаи на взаимозависимост на 12-14 години.

Калотеракис разяснява и че нямаме никаква стратегия за подвластни в пандиза изключително, а 70% от пандизчиите са пристрастени и би трябвало да се създаде и стратегия за тях.

Проблемът не е единствено в „зарибяването“, нормално се стартира от кръга на приятелите, те пробват и аз ще опитвам, си споделят подрастващите най-често, изясни президентът на Европейската федерация на лечебните общности.

Той бе безапелационен, че пристрастеността е държание, не заболяване. Тя е някакъв излаз, пристрастеността е най-голямото болкоуспокояващо за душевен болки. Пристрастенността е признак, не е първопричината, открои още Калотеракис.

Според него главното е предварителната защита и тя е в мощната агитация на здравословен метод на живот, би трябвало децата да са добре образовани и тогава ще се понижи пристрастеността измежду младежите.

Калотеракис означи, че фамилията е доста значим фактор при избавяне от пристрастяване изключително на Балканите.

Голямата корист на субстанциите е след промишлената гражданска война, хората се откъсват от естествената си среда и се отчуждаваме, не знаем по какъв начин да се оправим с новата обстановка и пристрастеността е метод да избягаш от тази действителност, разяснява още президентът на Европейската федерация на лечебните общности.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР