Има проблем при вторите пенсии и той е свързан първо

...
Има проблем при вторите пенсии и той е свързан първо
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Не е уредена фазата на изплащане на вторите пенсии

Има проблем при вторите пенсии и той е обвързван първо с това, че не е уредена етапа на погашение към днешна дата и второ, има коефициент на редукция, в който коефициент тези 20% понижение на пенсията, в случай че се осигуряваш в частни пенсионни фондове, влиза дотацията от страната. 4 0134 000 за 2020 година е дотацията на страната. Докато в частните пенсионни фондове, в тези 5 % не влиза дотацията, тъй че полемиката продължава. Това съобщи в " Още от деня " ръководителят на Социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов.

Той беше безапелационен, че тези, които са се осигурявали върху суми, по-високи от междинния застрахователен приход, нямат учредения да се тормозят, само че тези, които са се осигурявали върху ниски приходи, които имат в своята осигурителна биография безработица, или са се осигурявали по-ниско от действителните приходи, имат действителни учредения да се тормозят. " Но евентуално за тях ще бъде потърсена някаква вяра, обвързвана с недостиг на бюджета на ДОО. Въпрос на планове е ", сподели Адемов.

Той добави, че през вчерашния ден е станало ясно, че има квалифициран закон от предходния екип на Министерството на труда и обществената политика, дружно със обществени сътрудници, с Комисията по финансов контрол и с частните пенсионни сдружения, който е пред крайна фаза, и на който му следва разискване в обособените министерства, междуведомствено и обществено разискване. " На процедура той урежда етапа за погашение, тъй като в до момента настоящия Кодекс за обществено обезпечаване тази фаза има спорни текстове, които мъчно могат да бъдат препоръчани, още повече, че септември следващата година започва изплащането на вторите пенсии на родените след 31 декември 1959 година ", изясни той.

Хасан Адемов, ръководител на Социалната комисия в Народното събрание: Тези 200 000 дами, които се появиха в общественото пространство - това е извадка от всички над 4 милиона обезпечени лица в частните пенсионни фондове. Само че една огромна част от тези партиди се появяват за няколко месеца, по-късно, да вземем за пример, отидат в чужбина и престават да се обезпечават. Така че този брой не е 200 000, а доста по-малък. По планове на Министерството на труда и обществената политика са към 20 000 дами. Големият проблем е тук - когато искаш да получиш спомагателна пенсия от частните пенсионни фондове и в случай че си се осигурявал единствено няколко месеца, няма по какъв начин да получиш пенсия, която събрана с пенсията от Държавното публично обезпечаване да бъде по-голяма.

Вижте още от диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР