Има пробив на частична информация за сравнително широк кръг от

...
Има пробив на частична информация за сравнително широк кръг от
Коментари Харесай

Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости

Има пробив на частична информация за относително необятен кръг от хора. Засегнати са 3% от данните в Национална агенция за приходите, а над 5 милиона ЕГН-та са откраднати. Има и изтекли данни за платени налози и доста други разнообразни информации, съобщи Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.
"До момента има данни за сполучлив външен опит за хакерска офанзива. Имаме индикации от къде идва офанзивата, само че все още не трябва да ги оповестяваме ", сподели още той.
"Целта на офанзива е да се покаже, че има уязвимости в системите ", добави Бъчваров.
"Не изключваме и вътрешно подкрепяне за офанзивата в Национална агенция за приходите. Бивши чиновници на Национална агенция за приходите нямат достъп до системата обаче ", разкри представителят на Национална агенция за приходите.
"Ще създадем стрес-тест на всички други електронни услуги на Национална агенция за приходите, с цел да проверим дали и те не са податливи на офанзиви. Ще проверим дали чиновници на Национална агенция за приходите е трябвало да свършат нещо, с цел да не се стигне до хакерската офанзива ", приключи Бъчваров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР