Има пробив на частична информация за сравнително широк кръг от

...
Има пробив на частична информация за сравнително широк кръг от
Коментари Харесай

Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости

Има пробив на частична информация за относително необятен кръг от хора. Засегнати са 3% от данните в Национална агенция за приходите, а над 5 милиона ЕГН-та са откраднати. Има и изтекли данни за платени налози и доста други разнообразни информации. Това съобщи Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия.

" До момента има данни за сполучлив външен опит за хакерска офанзива. Имаме индикации от къде идва офанзивата, само че все още не трябва да ги оповестяваме ", сподели още той.

" Целта на офанзива е да се покаже, че има уязвимости в системите ", добави Бъчваров.

" Не изключваме и вътрешно подкрепяне за офанзивата в Национална агенция за приходите. Бивши чиновници на Национална агенция за приходите нямат достъп до системата обаче ", разкри представителят на Национална агенция за приходите.

" Ще направим стрес-тест на всички други електронни услуги на Национална агенция за приходите, с цел да проверим дали и те не са податливи на офанзиви. Ще проверим дали чиновници на Национална агенция за приходите е трябвало да свършат нещо, с цел да не се стигне до хакерската офанзива ", приключи Росен Бъчваров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР