Има притеснителна и обективна компонента за разпространението на коронавируса. 13%

...
Има притеснителна и обективна компонента за разпространението на коронавируса. 13%
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов за най-страшния проблем с К-19: Никой у нас не е предполагал, че...

Има притеснителна и справедлива съставния елемент за разпространяването на ковид. 13% от позитивните проби не са на случаен принцип. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Андрей Чорбанов, началник на департамент Имунология към Българска академия на науките

„ Проблемът у нас не е толкоз в материалната база на лечебните заведения, колкото в съществуването на личен състав. Никой не е предполагал, че ще има толкоз доста разболели се лекари. Капацитетът на екипите, които работят в лечебните заведения не е задоволителен “, счита имунологът.

По думите му, би трябвало доста незабавно да се приготвят младите лекари, които имат предпочитание да работят. „ Трябва да запазим този капацитет. Проблемът не е единствено при нас, а на всички места по света. Развитият свят не е квалифициран за пандемия “, уточни доцент Андрей Чорбанов.

„ Българските лекари по формулировка не получават високо възнаграждение. Време е към този момент да се мисли за внасяне на лекари извън. Има доста поръчки за положителни експерти от Индия, Пакистан, Филипините и така нататък Трябва да има леден запас и във връзка с инфекциозните заболявания. Европейски Съюз ще би трябвало да се отвори към тези структури, другояче няма да се оправим “, счита той.

Доц. Чорбанов отговори дали в този грип има лабораторна интервенция. "Не е допустимо, не е потвърдено. Не са открити такива признаци. Категорично не е изработен по лабораторен път, което не изключва да е отгледан в лаборатория и изтърван ", уверен е той.

"COVID-19 заразява повече, само че понижава смъртността. Мутациите му са слаби. Той има способността да разболява повече хора. Това, което прави страната, е да понижи темповете на разпространяване на вируса, само че няма да го спре ", уточни експертът.

Според него носенето на маски навън има дисциплиниращ темперамент. „ Заразяването се случва в стеснен кръг, в фамилни колективи”, изясни той.

Ваксината против COVID-19 е на зелено. Лабораториите стопираха изследванията. Сега изнудват държавните управления за повече пари ", сподели още имунологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР