Има притеснение в западните партньори относно развитието на войната в

...
Има притеснение в западните партньори относно развитието на войната в
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Контрата буксува, Западът е притеснен за Украйна

Има терзание в западните сътрудници по отношение на развиването на войната в Украйна, сподели пред БНР Милен Керемедчиев – някогашен зам.-министър на външните работи.

Основните акценти, които ще бъдат разисквани на днешното първо съвещание на съвета НАТО – Украйна, са спреният експорт на зърно и сигурността в Черно море.

„ По този метод Русия се пробва да има напън върху цялата международна общественост, защото износът на зърно не е стопански значим единствено за Украйна. Украйна доставя със зърно огромна част от африканските страни и част от арабските страни. Голяма част от това зърно отива за Египет, страните от Близкия изток. Путин употребява и този коз, с цел да има договаряния с Руската федерация и да се доближи до някакви взаимни взаимни отстъпки. Това несъмнено води до шантаж, както и взривяването на хранилища със зърно, намаляването на размера, води до суматоха на пазарите и при всички положения внася в допълнение напрежение. По този метод Путин се пробва да се върне на масата на договарянията и най-много посредством посредничеството на Турция “, разяснява Керемедчиев.

В същото време контраофанзивата на Украйна буксува и не реализира задоволителни резултати, добави той и изрече мнение, че е витално значимо тази контраатака да реализира триумфи:

„ Пропадането на контраофанзивата ще докара до доста изтощителна зима, още веднъж с военни дейности, с липса на договаряния – нещо, което несъмнено Русия желае “.

Според него идващите месеци са витално значими за развиването на войната. За момента той не счита, че тя ще излезе отвън границите на Украйна:

„ Конфликтът ще се развива на територията на Украйна още доста дълго време. Русия няма потенциала да излиза отвън рамките на Украйна преди да приключи с някаква победа на фронта “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР