Има присъдена докторска степен, специалност Организация и управление извън сферата

...
Има присъдена докторска степен, специалност Организация и управление извън сферата
Коментари Харесай

Коя е д-р Благородна Макева



Има присъдена докторска степен, компетентност „ Организация и ръководство отвън сферата на материалното произвеждане (вътрешен ред и сигурност) " към Академията на Министерство на вътрешните работи, както и добита юридическа дееспособност от ПУ " Паисий Хилендарски ", компетентност " Право ". Преминала голям брой обучителни курсове в България и чужбина, сред които " Работа с Европейската работа за външна активност (ЕСВД) “ на Нидерландския институт за интернационалните връзки „ Клингендал “ и " Права на индивида “ в Дипломатическия институт към министъра на външните работи и Женевската академия по интернационално филантропично право и права на индивида.

Има над 23 годишен стаж в системата на Министерство на вътрешните работи, като е почнала от най-ниското ходило в районно ръководство до заместник-директор в Главна дирекция “Национална полиция ”.

От 2015 до 2021 година е била ръководител на Постоянната комисия по права на индивида и полицейска нравственос в Министерство на вътрешните работи. Член на Националния съвет за подкрепяне и отплата на жертви на закононарушения, от 2015 до м. август 2021. Член на Националния съвет за равнопоставеност на дамите и мъжете – в интервала 2016-2017, както и член на Комитета за наблюдаване на националната многогодишна стратегия на Република България по Фонд „ Вътрешна сигурност “ 2014-2020 година до м. август 2021; Била е и шеф на дирекция “Публичен указател ” при Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Била е хоноруван учител в СУ “Св. Климент Охридски “ по „ Правни и полицейски аспекти на домашното принуждение “, както и ръководител на Работна група „ Правоприлагане “ (Law Enforcement Working Party) към Съвета на Европейския съюз по време на българското председателство на Съвета през 2018.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР