Има причина парковете Legoland да посрещат огромните 15.7 милиона посетители

...
Има причина парковете Legoland да посрещат огромните 15.7 милиона посетители
Коментари Харесай

Блокчета лего? Не, това е истински град

Има причина парковете Legoland да посрещат големите 15.7 милиона гости на година: има нещо удовлетворяващо — даже поразително — във впечатляващите структури, направени благодарение на дребните цветни правоъгълници, които пасват идеално на мястото си.

Лего освен притегля вниманието на децата, чиито родители избират да ги накарат интензивно да строят нещо с ръцете си, в сравнение с да се излежават в леглото и да гледат анимационни филми.

Опитни архитекти, и по-специално Дмитри Василиев, Александър Попов, Олга Алфьорова от източноевропейската компания Archimatika, намират ентусиазъм в кубчетата за най-новия си план - Comfort Town в Киев, Украйна.

Завършването на плана лишава цели 11 години, като преобразява грозна индустриална зона. Когато поема плана, задачата на архитектурното бюро е да развие зле изглеждащия регион в средата на многолюден украински град в хубав жилищен комплекс, който да може да се продава даже във време на рецесия.

Архитектите имат свободата да трансфорат региона в място, където хората биха желали да живеят, по тази причина не е изненада, че екипът построява нещо, което наподобява на град Лего. А със постройките, които са красиво боядисани в композиция от ярки, привличащи вниманието нюанси и пастели, Comfort Town е мъчно да не се забележи.

Освен това, той може да се похвали с чувство за успокоение с всички пространства, разграничени от улици и дворове, тъй че да не се усеща прекомерно стеснен.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Comfort Town (@comfort_town_life)

Като всеки комплекс в града, Comfort Town разполага с комерсиална част с огромен фитнес клуб и 3.7 акра намерено спортно оборудване. На долните етажи на жилищните здания има кафенета, магазини и офиси. С други думи, това е идеалният град. Новият град е доста добре общопризнат от по-младите генерации и хората, които търсят по-европейски метод на живот.

В сходство с минималистичния привкус на града, архитектите залагат на здания с елементарни геометрични форми и обикновен екстериор. Все отново жителите би трябвало да жертват балконите и няколко архитектурни декоративни детайла, само че Comfort Town е тъкмо това, което името му дава обещание: Комфортен живот.

Archimatika даже възвръщат някои съществуващи детайли, като парка, който в този момент включва сбирка от цъфтящи многогодишни дървета, статуи и шадраван.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР