Има прекалено много несъответствия в предоставените от Лондон нови улики

...
Има прекалено много несъответствия в предоставените от Лондон нови улики
Коментари Харесай

Русия: Има много несъответствия в новите улики на Лондон по случая Скрипал

Има прекомерно доста несъответствия в предоставените от Лондон нови " улики " по случая Скрипал, съобщи съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя , представен от ТАСС.

" На Лондон тази история му е нужна единствено с една цел - за развихряне на отвратителна антируска нервност и включването на други страни в нея. При тези нови английски " улики " има голям брой несъответствия и отворени въпроси ", сподели Небензя на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на новите данни от английското следствие на отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия през март в Англия.

Москва към този момент е изгубила вяра, че ще бъдат открити същинските отговорни за отравянето на Скрипал , съобщи Небензя.

" Надявахме се през днешния ден да се чуе нещо безапелационно, което да хвърли светлина върху този случай. За жал упованията ни не се оправдаха. В днешното изявление на непрекъснатия представител на Англия в Организация на обединените нации чухме същите неистини ", добави той.

" Инцидентът от 4 март стана комфортен претекст за разпалване на антируска нервност в навечерието на инсценирането на потреблението на химическо оръжие в сирийския град Дума. Изказването на (британския премиер) Тереза Мей от 5 септември се състоя в малко преди, по този начин да се каже, началото на новия политически сезон и към интензивно обсъжданата обстановка в Идлиб и готвещата се там провокация с химическа офанзива, за която ние неведнъж предупредихме ", сподели съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации.-->
 
„ Руският представител загатна, че н а фрагментите [със заподозрените] в един и същи кулоар е маркирано идентичен час . Не знам дали той е бил в миналото на летище Гетуик, само че ние сме били и там и ма голям брой идентични коридори, през които могат да минават хората. Именно това се е случило и с двамата руснаци “, съобщи Пиърс по време на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано във връзка новите доказателства за случая в Солсбъри.
 

По-рано от Скотланд Ярд разпространиха сходно пояснение. Според полицията на Обединеното кралство двамата обвинени са попаднали по едно и също време в обектива на две разнообразни камери, до момента в който са напускали така наречен „ стерилна зона “ на летище Гетуик.
 
Пиърс разяснява и за какво държавното управление на Мей е пренебрегнало всички опити на Москва за осъществяване на взаимно следствие . „ Никой не вика подпалвача, с цел да гаси пожара “, означи непрекъснатият представител на Англия.
 

В сряда от Скотланд Ярд разгласиха серия фотографии на двама руснаци, обвинени в покушението против Скрипал с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “. Според английското разследване мъжете са на възраст към 40 години и са пътували с съветски паспорти на името на Александър Петров и Руслан Боширов. От Министерството на външните работи на Руската федерация обаче отхвърлиха да имат каквото и да е отношение към двете лица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР