Има прекалено много дълг по света и Китай е голяма

...
Има прекалено много дълг по света и Китай е голяма
Коментари Харесай

Световната банка: Има прекалено много дълг по света и Китай има сериозна заслуга за това

Има прекомерно доста дълг по света и Китай е огромна причина за това, уточни новият президент на Световната банка Дейвид Малпас, който пое постта от Кристалина Георгиева, която краткотрайно изпълняваше тази роля, написа Зидосшлфж.

``
реклама

„ Светът се изправя пред провокации във връзка с това по какъв начин да имаме транспарантни планове с високо качество, където дългът е транспарантен. Китай се движи толкоз пързо в някои елементи на света, където просто има прекомерно доста дълг ”, сподели Малпас, представен от CNBC.

„ Това е нещо върху, което можем да работим с Китай ”, добави той.

Китай отпуска заеми за трилиони на други страни, в това число Съединени американски щати. Към края на януари тази година страната има щатски държавни скъпи бумаги на стойност 1.12 трилиона $, по данни на Treasury Department.

Малпас подлага на критика китайската самодейност „ Един пояс, веднъж ”, която финансира най-различни инфраструктурни планове по света за основаване на нови търговски направления.

През предходната година той уточни, че тези заеми оставят по-слабите страни с „ несъразмерен дълг и планове с ниско качество ”.

Според Малпас, Китай е податлив да забви темпото в тази самодейност. „ Те желаят да видят по-добри взаимоотношения с другите страни и да бъдат част от международната система. Очаквам да са сполучливи в това и да имат положителни взаимоотношения ”, сподели той.

Малпас разкритикува Китай и за приемането на нискотарифни заеми от Световната банка, макар че е втората по величина стопанска система в света и надвишава прага на приходите, под които би имала право да получава преференциални заеми през 2016 година

„ Китай признава, че ролята на кредитополучател от банката би трябвало да престане ”, сподели той, добавайки, че заемите на Световната банка към Китай понижават, като това ще продължи да се случва през идните три години.

Дейвид Малпас пое поста в Световната банка през предходната седмица. Преди да оглави институцията, той е секретар по интернационалните работи в щатското финансово министерство.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР