Има правни основания и аргументи решението на ЦИК резултатите от

...
Има правни основания и аргументи решението на ЦИК резултатите от
Коментари Харесай

Божанов: С решението на ЦИК гласовете ще се сумират на хвърчащо листче, вместо в протокола

Има правни учредения и причини решението на ЦИК резултатите от машинния и от хартиения избор да не се записват поотделно в протоколите на секционните комисии.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ някогашният министър на електронното ръководство и политик от „ Демократична България “ Божидар Божанов.

Вече стана ясно, че обединяването „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ ще апелират пред административния съд в София решението на ЦИК за събирането и записването на финалните данни от машинните и хартиените бюлетини дружно в секционните протоколи. Божанов удостовери, че жалбата е подготвена и би трябвало да бъде импортирана напълно скоро.

По думите на Божанов Изборният кодекс е получил от ден на ден недостатъци при последните промени и в текстовете има вътрешни несъгласия.
Вместо сумирането да стане в протокола, то ще става на някакво друго листче и нито РИК, нито партиите или гласоподавателите ще го видят най-после и няма да могат да създадат сравнението.
Според Божанов с решението на ЦИК няма да може да се свери дали преброените разписки от машинното гласоподаване дават отговор на действително регистрираните от машинните

„ Зад грешките може да се крият операции и това е честа процедура “, уточни Божанов и напомни огромния брой неточности на изборите през април 2021 година

На процедура листите с кандидат-депутатите на обединяването сред Политическа партия и Демократична България са подготвени, стана ясно още от думите на Божанов.

„ Попълват се към момента, само че нямаме някакви разминавания “, сподели политикът от Демократична България. Той разяснява и абсурда с листите на обединяването в София:

„ Работихме с Александър Дунчев добре в последните два Народното събрание и му благодаря за оказаното доверие, само че не беше правилно да опълчва едни претенденти на други и като някакъв върховен честен престиж да споделя кои са подобаващи и кои не. Имаме много мощни претенденти, в това число и за София-област “, уточни Божанов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР