Има потенциален риск за увеличаване на мигрантския натиск по българо-гръцката

...
Има потенциален риск за увеличаване на мигрантския натиск по българо-гръцката
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Има потенциален риск за увеличаване на мигрантския натиск

Има евентуален риск за увеличение на мигрантския напън по българо-гръцката граница поради нарушеното съглашение за реадмисия от страна на Турция към Гърция. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов по време на обиколката си в област Благоевград.

През последната седмица нито един мигрант не е влезнал от Турция в България, сподели Цветан Цветанов и акцентира, че сигурността на границата е резултат от положителните връзки сред Борисов и Ердоган.

" Не чакам, от позиция на положителната работна среда, която е построена сред България и Турция. Тук, несъмнено, мога да кажа, че когато пък има влезнали мигранти от страна на Гърция към България и бъдат арестувани, имаме си доста добър реадмисионен контракт и ние съумяваме да си ги върнем ". 

Нарушеното съглашение за реадмисия сред Турция и Гърция обаче е обезпокоително, призна Цветанов. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ не изключи напън по българо-гръцката граница поради утежняване на обстановката с мигрантите в южната ни съседка:

" В интерес на истината Гърция има сериозен проблем с бежанския поток и това се регистрира доста съществено и от Европейската комисия ". 

Отпуснатите от Европейска комисия 160 милиона евро на България за гарантиране на сигурността по външната граница на Европейски Съюз са усвоени съвсем на 100 %, сподели още Цветан Цветанов, като добави, че страната ни чака доста повече средства в идващия програмен интервал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР