Има постигнато съгласие по новото законодателство за хората с увреждания,

...
Има постигнато съгласие по новото законодателство за хората с увреждания,
Коментари Харесай

Има постигнато съгласие по новото законодателство за хората с увреждания

Има реализирано единодушие по новото законодателство за хората с увреждания, стана ясно от думите на част от протестиращите и омбудсмана Мая Манолова.

Те обявиха, че имат обещания да получат поддръжка в идната редакция на този законопроект за някои от настояванията си, а точно за обособен закон за персоналната помощ, наложителен темперамент на самостоятелната оценка на потребностите на всеки човек с увреждане и основаване на нов орган за хората с увреждания.

Цял ден продължава разискването на новото законодателство за хората с увреждания. В него участваха представителите на хората с увреждания и общественият министър. Протестиращите майки на деца с увреждания обявиха, че са подведени и в текстовете не участват техни съществени претенции.

Мая Манолова, омбудсман: Изложихме ясно и разбираемо нашите претенции за самостоятелна оценка на потребностите на всеки човек с увреждане, наложителен темперамент на решението по тази оценка, закон за персоналната помощ. Помощните средства и медицинските произведения от 1 януари 2020 година да се дават на хората с увреждания вместо лимитирани средства, да преминат към Министерство на здравеопазването.
Омбудсманът и протестиращите майки чакат да видят в следващата редакция на законопроекта, там да бъде направен до 3 месеца стандарт за помощните средства. Новата редакция би трябвало да бъде подготвена до понеделник вечерта, а протестиращите не се отхвърлят от настояването си за оставка на изпълнителния шеф на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски, който не пожела да разяснява тяхното искане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР