Има политическа воля да бъде променен размерът на пенсиите на

...
Има политическа воля да бъде променен размерът на пенсиите на
Коментари Харесай

Хасан Адемов: ДПС предложи по 120 лв. на пенсионерите за октомври, ноември и декември

" Има политическа воля да бъде изменен размерът на пенсиите на всички пенсионери ". Това съобщи пред Хасан Адемов, народен представител от Движение за права и свободи, член на парламентарната комисия по обществена политика.

Той посочи, че от Движение за права и свободи са предложили неведнъж всяка година трудов стаж да се актуализира с коефициент, който да е друг с 1,2: " Сега и служебният кабинет предлага увеличение на коефициента за година стаж.... Проблемът е, че една огромна част от пенсионерите, които са придобили право на пенсия преди 2000-та година, са били при други условия за стаж и възраст. Това, което оферират от служебното държавно управление, обслужва тези, които са са пенсионирали по-късно, а ножицата сред старите и новите пенсии ще остане необятно разтворена ".

Адемов изясни, че предлагането на служебния кабинет е моделът да важи и за идната година и по този начин ще би трябвало да бъдат открити 1,6 милиарда в допълнение, само че не е ясно от кое място: " Ще стане по този начин, че служебният кабинет вместо да реши съответно проблемите на пенсионната система сега, ще направи по този начин, че ще натовари със стратегически политики идващ кабинет. Движение за права и свободи ще предложи по 120 лв. на пенсионерите за месеците октомври, ноември и декември - общо 360 лв. - без да пипаме модела на пенсионно обезпечаване. Редовен кабинет да реши по какъв начин да се промени моделът ".

Той посочи, че предлагането ще бъде импортирано на второ четене на актуализацията на бюджета: " Ще гласуваме за цялостна актуализация на бюджета, с цел да тръгне процедурата в пленарна зала. След това ще създадем нашето предложение ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР