Има поет ясен ангажимент за приемането на България в Шенген

...
Има поет ясен ангажимент за приемането на България в Шенген
Коментари Харесай

Крум Зарков: България има ясен и конкретен срок за Шенген

" Има стихотворец явен ангажимент за приемането на България в Шенген през октомври 2023 година.Срокът е контрактуван от президента Румен Радевпо време на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел предходната седмица. " Това стана ясно от думите на служебния министър на правораздаването Крум Зарков в предаването „ Здравей, България “ по NOVA, оповестяват от Българска телеграфна агенция. Зарков разяснява, че за първи път България има явен и съответен период. Това, по думите му, е резултат от интензивната работа на служебния кабинет в последните седмици и мощен интернационален престиж в лицето на президента Радев.

Крум Зарков сподели още, че в този момент всичко зависи от работата на Народното събрание и приемането на няколко промени, които са свързани с върховенството на закона. Според министъра страната ни не трябва да се тормози от отчетите, които Нидерландия чака, свързани с механизма за наблюдаване.

Не бива да се тормозим от тези отчети. По така наречен „ водоравен механизъм “ има отчети всяка година и те не се единствено за България. Тези отчети сами по себе си не би трябвало да ни плашат, ние сме изпълнили уговорките си, посочи Зарков.

По тематиката спромените в Изборния кодекс, върху които президентът наложи несъгласие, министърът разяснява, че в този си тип законът е нездравословен. Той е на мнение, че разпечатките от машините са по-незащитени даже от хартиените бюлетини.

Крум Зарков няма желание да взе участие в бъдещи нови политически планове, стана известно от отговора му на въпрос на водещия. Аз съм член на Българска социалистическа партия, нямам никакво желание да бъда член на каквото и да е друга политическа групировка. Аз не съм се отказвал от това, което съм казвал до момента - в случай че Българска социалистическа партия е подготвена за смяна, съм подготвен да се включа, сподели Крум Зарков. Според него няма потребност от гражданска война, с цел да се реформира социалистическата партия. Българска социалистическа партия е измежду дребното партии, които съумяват да се трансформират, да сменят водача си. За мен обновлението на Българска социалистическа партия е изискване, което би трябвало да се случи преди обединяването на левицата, добави Зарков.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР